Güney Kore Firmaları Blockchain Kimlik Uygulaması Başlatıyor

Güney Kore büyük firmalarının bir konsorsiyumu, 2020’de Blockchain tabanlı bir taşınabilir kimlik sistemi başlatmak için iştirak kurdu.

Habere nazaran, bu birliğin iştirakçileri finansal hizmet firmaları KEB Hana Bank, Woori Bank, KOSCOM, taşınabilir operatörler SK Telecom, KT, LG UPlus ve Samsung (KS:005930) Electronics’in teknolojisi olacak. Paydaşlığın maksadının, rastgele bir aracıya gereksinim duymayan, bireylerin ve kuruluşların, çevrimiçi süreçlerde kimlik bilgilerini denetim etmelerini sağlayacak bir özerk kimlik sistemi geliştirmek olduğu bildiriliyor.

Hizmet, kullanıcıların yerleşik kayıt numaraları, banka hesap numaraları üzere şahsî bilgileri saklamalarını ve istedikleri vakit kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor. İlgili finansal hizmet şirketleri, belgelendirme hizmetleri sağlama, telekom şirketleri ile istikrarlı taşınabilir hizmetleri yönetme misyonunu üstleniyor. Proje kapsamında Samsung ise depolanan dataların inançlı bir halde yönetilmesini sağlayacak.

Daha doğrusu, Samsung’un akıllı telefonlarının, tabletlerinin ve giyilebilir eserlerinin birçoklarına evvelce kurulmuş bir kurumsal taşınabilir güvenlik tahlili olan Samsung Knox ile dataları yöneteceği bildiriliyor. 2020’de konsorsiyum büyük işletmeler, üniversiteler, hastaneler, sigortacılar, cümbüş tesisleri, tatil köyleri ve ülke kulüpleri de dahil olmak üzere diğer ortaklar da aramayı amaçlıyor.

Haber kaynaklarının bu ayın başlarında bildirdiği üzere, Japon teknoloji araştırma şirketi Fujitsu Laboratories, çevrimiçi süreçlerde kullanıcı kimlik bilgilerini, kimliğini ve güvenilirliğini pahalandırmak için blok zinciri tabanlı bir tahlil geliştirdi.

Haziran ayında, haberlerde Brezilya bankalarının Hyperledger Fabric platformu tarafından desteklenen yeni bir standart blok zinciri kimlik tahlili uygulayacakları açıklandı.

The post Güney Kore Firmaları Blockchain Kimlik Uygulaması Başlatıyor appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu