ABD Hazine Bakanından Bitcoin Açıklaması

Amerika hükümetinin Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamaların adeta arkası ardı kesilmiyor. Bilhassa Facebook’un kripto parası Libra’nın ortaya çıkmasının akabinde bu mevzu ile ilgili yapılan yorumların ve açıklamaların sayısında önemli bir artış yaşandı ve Amerika lideri Donald Trump dahil ülkenin önde gelen isimleri daha sık bir biçimde Bitcoin ve kripto paraları konuşmaya başladı.

Örneğin FED lideri Jerome Powell da, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Bitcoin’i spekülatif bir paha saklama aracına benzetmiş ve bu açıklama kripto para dalında geniş yankı uyandırmıştı. Benzeri bir açıklama ise artık de Amerikan Hazine Bakanı’ndan geldi. Başarılı isim Steve Mnuchin, mevzuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada basın mensuplarına Bitcoin’i kıymetlendirdi ve şunları söyledi:

”Kripto paralar siber cürümler başta olmak üzere vergi kaçırma, fidye, haraç ve uyuşturucu ticaretinde kullanılır hale geldi. Bunların yanı sıra terör finansmanı ve kara para aklama üzere mevzularda da çok fazla kullanıyorlar. Bizler hükümet olarak bundan önemli manada tasa duyuyoruz ve bu stil şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Ülkemizi kara para aklayıcılardan ve her türlü dolandırıcıdan muhafaza hedefini taşıyoruz. Yaptığımız yasalar ve atacağımız adımlar da gelecekte buna uygun olacak.”

ABD Hazine Bakanından Bitcoin Açıklaması yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu