ABD, Libra’nın Bitcoin’den Daha Büyük Bir Tehdit Olduğunu Düşünüyor!

Facebook’un dijital parası Libra’ya dönük tenkitler gündemdeki yerini müdafaaya devam ediyor. Messari CEO’su Ryan Selkis’e nazaran, Facebook’un Libra’sı ABD doları için gerçek bir tehdit zira Libra’nın bedeli birçok memleketler arası para ünitesine sabitlenecek. Selkis, ABD hükümetinin Libra’yı Fed’in dolar üzerindeki tesirini ortadan kaldıracağı görüşünde.

Bloomberg’e verdiği röportajda bunları lisana getiren Selkis, Libra’nın tenkitlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam edeceğini, toplumsal medya devinin politik döngünün yanlış tarafında olduğunu söyledi.

Facebook’un finans dalına girmesinden ötürü ABD hükümetinin huzursuz olduğuna dikkat çeken Selkis, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) geçtiğimiz günlerde zımnilik ihlalleri nedeniyle Facebook’a 5 milyar dolar para cezası kestiğini söz etti.

Selkis, şahsi değerlendirmelerini ABD Lideri Donald Trump’ın Libra’yı, Bitcoin’i ve genel olarak kripto paraları maksat almasından yalnızca bir gün sonra geldi. Trump, attığı tweet ile kripto paraların hayranı olmadığını, Facebook (NASDAQ:FB) üzere şirketlerin banka olmak istiyorlarsa lisans almaları gerektiğini söylemişti.

Haber İçeriği: ABD, Libra’nın Bitcoin’den Daha Büyük Bir Tehdit Olduğunu Düşünüyor!

Başa dön tuşu