ABD’nin en büyük kripto borsası yeni işten çıkarma planını duyurdu

Investing.com – ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, bugün yapılan açıklamada 950 kişiyi işten çıkarma planını duyurdu. Borsa, kripto para piyasalarındaki makûs gidişe atıfta bulunarak nakit sağlamak ismin iş gücünü %20 oranında azaltma kararı aldı.

Coinbase, kripto piyasasındaki gerileme sırasında nakit para biriktirmek için iş gücünün yaklaşık beşte birini azaltıyor. Coinbase, son olarak Haziran ayında maliyeti ve boğa piyasasındaki süratli büyümelerini münasebet gösterdi ve çalışanlarının %18’ini işten çıkarmıştı.

Coinbase, işten çıkarmaların maliyetinin birinci çeyrekte ortalama 150 milyon dolar olarak öngöyür. Lakin yapılan bildirime nazaran öteki yapılandırmalarla birlikte işten çıkarmalar, şirketin işletme masraflarını %25 oranında azaltacak.

CNBC’ye röportaj veren Coinbase CEO’su Brian Armstrong, yaptıkları çalışmalarda harcamaları azaltmak için işçi sayısının azaltmaktan öteki bir yol bulamadıklarını söyledi. Ayrıyeten şirketin, başarılı olma mümkünlüğü düşük olan kimi projeleri de sonlandıracağını tabir etti.

Armstrong, ayrıyeten FTX’in çöküşünden sorumlu isimlere de atıfta bulunarak daldaki vicdansız şahısların piyasanın sarsılmasında başrol oynadığını ve artan satış baskısının tüm bölümü derinden etkilediğini tabir etti. Coinbase CEO’su krizin yayılma tesirinin devam edeceğini ve birkaç şirketin daha iflas edeceğini düşünüyor.

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar devam ediyor

Kripto bölümüne faaliyet gösteren Coinbase’in yanı sıra Amazon da geçen hafta 18.000 çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Elon Musk, Twitter‘ı satın aldıktan sonra şirketin neredeyse yarısını işten çıkardı. Ayrıca Meta, 11.000’den fazla kişinin işine son veren öteki bir şirket oldu. Bunun yanında Kripto şirketleri ortasında Genesis, Gemini ve Kraken de iş gücünü azaltan şirketler kervanında yerini aldı. Geçen hafta Huobi, çalışanlarının %20’sini işten çıkaracağını duyurduktan sonra başka şirket için problemlerle birlikte önemli fon çıkışlarıyla baş etmek zorunda kaldı.

Coinbase’e dönecek olursak kripto şirketi, Boğa dönemiyle ilgili önemli bir büyüme gördü. Şirket, bunun sonucunda Nisan 2021 periyodunda halka açılma kararı aldı. Fakat ilerleyen aylar işler yolunda gitmedi ve şirket payları, 341 dolarlık halka arz fiyatından başladığı serüvenine bugün 40 doların altında süreç görerek devam ediyor.

Armstrong, kelamların devamında birçok iflas haberine ve süreç hacimlerindeki düşüşe karşın kripto sanayisine olan inancını koruduğunu söyledi. Sonuç prestijiyle en büyük rakiplerinden biri olan FTX’in piyasada çekilmesinin şirketi için uzun vadede yararlı olacağını lisana getiren Coinbase CEO’su, düzenlemeler konusunda netlik sağlanmasının sanayiyi geliştireceğine inanıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu