Akbank 2 milyar 667 milyon TL konsolide net kar elde etti

Akbank 789 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 667 milyon TL konsolide net kar elde etti.

Bankanın 6 aylık bilançosuna ait açıklaması şöyle:

Genel Müdür Hakan Binbaşgil, Akbank'ın 2019 ikinci çeyrek finansal sonuçları üzerine yaptığı açıklamada, “Küresel seviyede jeopolitik ve ekonomik gelişmelerin ehemmiyet kazandığı bir periyottan geçiyoruz. Bankacılık bölümümüz iktisada dayanağını bu devirde de sürdürdü. Akbank da inanç odaklı bankacılık anlayışı, güçlü sermayesi ile faal kalitesini de gözeterek ekonomimizin gelişimine takviye sağlamaya devam etti. Türkiye'de enflasyondaki düşme trendi ve uygunlaşan faiz ortamının iktisada olumlu yansımasını ve önümüzdeki devirde kredi talebinin artmasını bekliyoruz. Bankacılık bölümümüz ülkemizin büyüme ihtiyacına güçlü bir biçimde katkıda bulunmayı sürdürecektir” dedi.

“Bu yıl ekonomimize 270 milyar TL kredi dayanağı sağladık”

Binbaşgil, kelamlarına şöyle devam etti: “Bu devirde ekonomimize sağladığımız kredi dayanağını 222 milyarı nakdi olmak üzere toplam 270 milyar TL düzeyine çıkardık. Yılın birinci 6 ayında yüzde 10 oranında artan toplam mevduatımız 230 milyar TL seviyesine ulaştı; aktiflerimizi ise 376 milyar TL düzeyine çıkardık. Yüzde 17,7 seviyesine ulaşan güçlü sermaye yeterlilik oranımızla gerçek bölümün büyümesi ve gelişmesine dayanak olmayı istikrarlı bir biçimde sürdürdük. KOBİ kredileri ile ticari ve kurumsal kredilerimiz, yılın birinci altı ayında 228 milyar düzeyinde gerçekleşti. Bankamız 789 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 667 milyon TL konsolide net kar elde etti. Akbank, toplamda takipteki kredilerinin yaklaşık yüzde 101'i oranında kredi karşılığı ayırdı. Etkin kalitemizi bu periyotta de koruduk; takipteki krediler oranımız yüzde 4,5 olarak gerçekleşti.”

“İhracatta yakaladığımız ivmeyi artırarak sürdürmek için Akbank üzerine düşeni yapıyor”

Türkiye iktisadını desteklemek gayesiyle yürütülen çalışmalar içinde ihracat takviyelerinin özel bir yeri bulunduğunu belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesine verdiğimiz dayanak kapsamında, iktisadın lokomotifi olan ihracatçılar için bu yıl “İhracatçının Gücü Paketi” isminde yeni bir dayanak paketi sunduk. Dış ticaretin finansmanı alanındaki bilgi ve deneyimimiz, daima geliştirdiğimiz teknolojik altyapımızın verdiği imkanlar ve kaliteli hizmet anlayışımızla, Türkiye'nin ihracatçı firmalarını milletlerarası rekabette desteklemeye devam ettik. Mevcut ve yeni çalışmaya başladığımız 2000'i aşkın dış ticaret müşterimiz bu paketten yararlandı. Bu yıl ihracatçılarımıza 2,3 milyar USD düzeyinde bankamız kaynaklı ihracat taahhütlü kredi kullandırdık, onları Eximbank'a hitaben verdiğimiz mektuplarla da desteklemeye devam ettik. Ayrıyeten yüzlerce ihracatçı müşterimize bu yıl içinde 400 milyon TL'ye yakın KGF takviyeli Kobi Paha Kredisi sağladık. Mevcut ihracatçı müşterilerimize sağladığımız imkanların yanı sıra yılın birinci 6 ayında ek 1500'ü aşkın ihracatçımıza da dayanak olduk. Ekonomimizin bu alanda yakaladığı ivmeyi artırarak sürdürmek için Akbank üzerine düşeni yapıyor” dedi.

“Akbank artık hudutlarını aşan küresel bir marka, bu başarıda Akbanklılar'ın katkısı çok büyük”

Akbank'ın Euromoney mecmuası tarafından “Dünyanın En Yeterli Dijital Bankası” mükafatını almasından büyük memnunluk duyduklarını belirten Binbaşgil, kelamlarına şöyle devam etti: “Akbank'ın kazandığı bu değerli ödülde güçlü finansallarının yanı sıra, teknoloji yatırımları, yeni jenerasyon bankacılık vizyonu ve geleceğin bankacılığı konusunda yaptığı çalışmalar tesirli oldu. Euromoney'nin “Dünyanın En Güzel Dijital Bankası” ödülünün birinci sefer bir gelişmekte olan ülke (emerging market) bankasına verilmesi kıymetli ve gurur verici. Türkiye bankacılık bölümü, dijitalleşme ve teknoloji kullanımı açısından birçok gelişmiş ülkeye kıyasla çok daha yeterli bir yerde. Biz de Akbank olarak uzun vadeli, vizyoner bakış açımızdan hiçbir vakit ödün vermedik. Kesimimize yeni yaklaşımlar getirmek, yeni teknolojilerle hizmet kalitemizi geliştirmek için çalışmaya ve bu alanlara yatırım yapmaya aralıksız devam ediyoruz. Tüm bu çalışma ve yatırımlarımızın hem müşteri memnuniyetine hem de finansal sonuçlarımıza olumlu katkıda bulunduğunu görüyoruz. Akbank artık hudutlarını aşan küresel bir marka, bu başarıda Akbanklılar'ın katkısı çok büyük. Bu başarımızda ve yılın birinci yarısındaki yüksek performansımızda hissesi olan Akbanklılar başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

-iDeal Haber Merkezi-

Başa dön tuşu