Almanya Maliye Bakanı’ndan Libra Açıklaması!

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Facebook’un kripto parası Libra’yla ilgili açıklama yaparak son devirdeki Libra tartışmalarına dahil olmuş oldu. Scholz, toplumsal medya devinin Libra projesinin araştırılması için bir düzenleyicinin görevlendirilmesi davetinde bulundu.

Scholz, tüketicinin korunmasıyla ilgili dertlerin arttığını ve Euro bölgesinde potansiyel bir rahatsızlık oluştuğunu tabir ederken, “Euro, Euro bölgesindeki tek yasal ödeme aracıdır ve o denli olmaya devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Maliye Bakanı’na nazaran, geniş çaplı ulaşılabilir bir dijital varlığın sunulması, devletlerin kendi ekonomilerini para siyasetleri aracılığıyla yönetme kabiliyetlerine müdahale manasına geliyor olabilir. Scholz’a nazaran, para ünitesi çıkarmak özel bir şirketin ellerine bırakılmamalı zira bu bir ülkenin bağımsızlığı için ana etmenlerden biri.

Libra’nın ortaya çıkmasından sonra Avrupa’dan yükselen tartışmalara Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire de katılmış, Libra’yı eleştirmişti. “Şüphesiz Libra’nın bağımsız bir para ünitesi olmasına müsaade veriliyor. Bu olamaz ve olmamalı.” açıklamasında bulunmuştu.

Haziran ayında Avrupa Avrupa Parlamentosu üyelerinden Markus Ferber de Libra’yı bir düzenleyicinin araştırması davetinde bulunmuş, çok uluslu bir şirketin “gölge bir banka” üzere fonksiyon görmesinin durdurulmasını istemişti.

Haber İçeriği: Almanya Maliye Bakanı’ndan Libra Açıklaması!

Başa dön tuşu