ASELSAN, Dünyanın ilk 100 savunma sanayisi şirketi listesinde 52’nci sıraya çıktı

ASELSAN, Dünyanın birinci 100 savunma endüstrisi şirketi (Defense News Top 100) listesinde üç basamak yükselerek 52’nci sıraya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının kuruluşu olan ASELSAN, ABD merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News mecmuası tarafından yayınlanan listede yükselişini sürdürdü. Dünyanın birinci 100 savunma endüstrisi şirketi (Defense News Top 100) listesine 2006’da giren ASELSAN, geçen yıl 55’inci sıraya kadar çıkmıştı. ASELSAN, bu yıl üstlendiği yeni projelerle muvaffakiyet grafiğini yükselterek 1,8 milyar dolara yaklaşan cirosuyla üç basamak yükselerek 52’nci sıraya yerleşti.

ASELSAN İdare Heyeti Lideri ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, şunları söyledi:

“ASELSAN, kurulduğu 1975’ten beri Türk ordusunun elektronik aygıt ve sistem alanında en değerli kaynağı oldu. Ordumuzun bize gösterdiği itimadı boşa çıkarmamak için kırk yıldan uzun müddettir durmadan çalışıyoruz. Dünyanın 64 ülkesine ihracat gerçekleştirirken ‘Türk Ordusu da bu sistemi kullanıyor’ kelamını altını çizerek gururla söyledik.

ASELSAN, ulusal ve yerli sistemler geliştirerek teknolojide tam bağımsızlık için 7 bini aşkın işçisi ile gece-gündüz çalışmaya devam ediyor. Başta savunma alanında olmak üzere Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığı ve gelişimi için çalışmaya devam edeceğiz. Dünyanın birinci 50 savunma sanayi firmasından biri olma gayemizi gerçekleştirmeye çok az kaldı. Devletimizin ve ASELSAN eserlerini kullanmayı tercih eden dost ve müttefik ülkelerimizin takviyesi ile bu gayesi kısa müddette gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

-iDeal Haber Merkezi-

Başa dön tuşu