Aşırı Enerji Tüketimi Madencilerin Yerini Bulmayı Kolaylaştırıyor

Son yılların en büyük güç tüketimi darbesi hükümetlerin beklemediği bir yerden geldi. Birtakım altyapı ve üstyapı sistemleri kripto para madenciliği nedeniyle büsbütün çöktü, kimi hanelere güç verilemedi. Bunların hiçbirisi resmi kayıtlara ”kripto para madenciliği” nedeniyle geçmedi. Bunun yerine ”beklenenden fazla güç kullanımı, çizgilerin kaldırabilecek olduğundan çok daha güçlü ani yükselişler” olarak kayda geçirildi.

Madenciliğin hiç bu kadar güç sıkıntısına sebep olabileceğini hiçbir hükümet düşünmedi. Amerikan idaresi ve AB üyesi ülkelerin idareleri bu bahiste hiçbir sorun yaşamazken, İran, Ortadoğu ülkeleri, Asya ülkeleri altyapı ve üstyapı sistemlerini ABD ve AB kadar geliştirmediği için bu problemle karşı karşıya kaldılar. ABD’nin güç altyapısı ile Nijerya’nın güç altyapısının birebir güçte olmasını beklemek mümkün değil. Bu ise kripto para madenciliğinin güç şirketlerine ve dolaylı ve direkt olarak devletin kasasına ziyan hanesine yazıldı. Devlet daima altyapı ve üstyapı çalışmaları yaparken, beraberinde kripto para madenciliğini engellemeye yönelik adımlar atan kimi devletler bunları münasebet olarak göstermek istediler.

Pekin bile korkuyor Çin’de çok güç tüketimi var ve 1.6 milyarlık nüfus devasa güç tüketiyor. Pekin idaresi kripto para madenciliği yapanlara yönelik baskı uyguluyor ve altyapı sistemlerinin madencilik nedeni ile çöktüğünü doğrulayan güç şirketi raporlarını daima ilgili bakanlıklar bünyesinde incelemeyi sürdürüyor. Pekin’in bu hususta altyapı sorunu yaşaması aslında devlet dolayısı ile değil. Pekin’de yaşanan güç krizi özel güç şirketlerinden kaynaklanıyor. Özel güç şirketleri beklenenden yalnızca makul oranda yüksek gücü kaldırabilecek altyapı ve üstyapı güç çizgileri inşa ediyor. Bunun sonucu olarak sınırlara %30’dan yahut daha az oranlarda yük biner binmez anında güç kesintisi yaşanıyor ve güç transferi saniyeler içerisinde sona ermek zorunda kalıyor.

Tüm bunlar dünyada hükümetlerin gelecekte daha büyük güç krizleri ile karşı karşıya kalabilecek yeni buluşlar çıkabilecek olduğunu ve buna karşı hazır olmak gerektiğini gösteriyor olsada birçok ülkede bu çeşit tedbirleri almak yerine madenciliği durdurmaya çalışıyor. Kripto para madenciliği bugün Çin, Hindistan, İran üzere ülkelerde yasak yahut baskı altında olduğu için sonlu sayıda insan tarafından yapılabiliyor.

Evleri tespit edebiliyorlar Güç şirketleri istedikleri vakit hangi meskende kripto para madenciliği yapıldığını bilemez. Bunu gösteren termal bir kamera yok. Bu tıp savlar hayal eseri. Lakin, güç şirketleri bir meskende apansız beklenmedik oranda devasa bir güç tüketimi artışı görmesi durumunda (bunu görebiliyorlar) o meskende kripto para madenciliği yapıldığından emin olabilir. ”Belki ben 3 yeni klima aldım, klima çalıştırıyorum” diyerek bundan kurtulmak mümkün değil. Kripto para madenciliği ekipmanları ile klimaların tüketeceği güç birebir değil. Birebir vakitte 100 saat boyunca klimanın aralıksız olarak tıpkı frekansta çalışması mümkün olmayacağı için güç bedellerinde değişim olur ve bunu güç şirketleri bilebilir.

Tüm bunlar aslında kripto para madenciliği yapılan konutların hükümetler tarafından yahut özel güç şirketlerince bulunabilecek olduğunu gösteriyor. Kripto para madenciliği yapmayı başına nazaran cürüm sayan hükümetler olabilir lakin Türkiye’de hükümet kripto para madenciliğine hiçbir baskı uygulamıyor ve kripto para madenciliğini vatandaşların kendi kararına bırakıyor. Birçok Türk vatandaşı da yüksek güç fiyatlarından ötürü esasen istese de kripto para ünitesi madenciliği yapamıyor.

Haberin devamı: Çok Güç Tüketimi Madencilerin Yerini Bulmayı Kolaylaştırıyor birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu