Avrupa Merkez Bankası: Stablecoin Çok Büyük Bir Risk Oluşturmuyor

Bir Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi, kullanıcıların stablecoin kullanımıyla bağlı risklerin farkında olmaları gerektiğini fakat alarm vermeye gerek olmadığını söyledi.

Reuters’in 18 Temmuz’da bildirdiğine nazaran, Avrupa Merkez Bankası’nın idare şurası üyesi ve Deutsche Bundesbank’ın lideri olan Jens Weidmann istikrarlı paralar hakkında konuştu. Stablecoin, istikrarlı para yahut stabil coin ismiyle anılan bu üniteler, kriptolardaki fiyat dalgalanmalarını en aza indirgemek için tasarlanır. Bu istikrar için bedelleri öteki bir varlığın bedeline sabitlenir. Weidmann bu paraların kullanıcılara refah için fırsatlar sunduğunu lakin ilgili riskler konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Weidmann, G7 maliye bakanları ve merkez bankacılarının bir toplantısında yaptığı bir basın toplantısında yorumlarını paylaştı. Weidmann “Alarma geçmek için bir neden yok, fakat uyanık olmak için bir neden var.” dedi.

Weidmann ayrıyeten Facebook’un kripto para projesi Libra lehine de konuştu. Bilhassa global düzenleyicilerin projeyi daha başlangıçta bastırmaması gerektiğini söyledi. Ayrıyeten Libra üzere kripto para ünitelerinin kelamlarını yerine getirmeleri durumunda tüketicilere cazibeli gelebileceğini ekledi.

Bununla birlikte, bir dizi başka siyasetçi Weidmann’ın Libra görüşünü paylaşmıyor. Fransız maliye bakanı Bruno Le Maire, G7’nin “demokratik denetim olmadan kendi para ünitelerini ihraç eden özel şirketleri kabul edemediğini” söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Demokrat Kongresi üyesi Brad Sherman, geçtiğimiz günlerde Facebook’un Libra ünitesini başlatarak “Mark Zuckerberg’in oligarşilere, uyuşturucu satıcılarına, insan kaçakçılarına ve teröristlere arkadaşlık isteği gönderdiğini” tez etti.

Finansal Aksiyon Vazife Gücü, emsal bir yeni, global şifreleme para ünitesi ödeme ağını onayladı. Finansal Hareket gücü G7 konferansında global ölçekte kara para aklama ile uğraş etmeyi amaçlayan yasal, düzenleyici ve operasyonel tedbirleri teşvik eden, Japonya’nın teklifiyle G7 tarafından başlatılan, hükümetler ortası bir kuruluş.

The post Avrupa Merkez Bankası: Stablecoin Çok Büyük Bir Risk Oluşturmuyor appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu