Binance Hackinde Çalınan BTC’ler Satılıyor

Binance’in hacklenmesi, geçtiğimiz aylarda kripto para dalına büyük damga vurmuştu. Birçok kişi tarafından dalın en büyük ve en inançlı kripto para borsası olarak nitelendirilen borsanın başına böylesi bir olayın gelmesi bir anda büyük tesir yaratmış ve kripto para borsalarının da bir yerde güvenliğinin sorgulanmasına yol açmıştı.

İşte o Binance hack hücumunda hackerların eline geçen BTC’lerin çeşitli birtakım borsalarda satılmaya başlandığı tabir edildi. Bu haber ve tahlil ise, ünlü kripto para araştırma sitesi Coinfirm’e ilişkin. Firma tarafından yapılan araştırma sonucunda yaşanan hack saldırısı sonucu çalınan toplamda 7074 adet BTC şu an için farklı borsalarda satılıyor.

Bu BTC’lerden 1,8 adedinin farklı borsalarda el değiştirdiği tabir edilirken, bu sayının önümüzdeki periyotta artması bekleniyor.

Hackerlar, takibi Blockchain üzerinden kolay bir halde yapılabilecek olan bu BTC’leri çok çok ufak ölçülere bölerek bunların hepsini farklı cüzdanlara gönderiyor. Bu sayede amaçlanan temel şey ise takibi zorlaştırmak ve bir nevi paçayı sıyırmak. Fakat Binance CEO’su CZ, daha evvel yaptığı açıklamada bu işin peşini bırakmayacaklarını ve çalınan BTC’leri çok sıkı bir halde takip etmeye devam edeceklerini söz ederek aba altından sopayı göstermişti.

Binance Hackinde Çalınan BTC’ler Satılıyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu