Binance, rakipleri küçülürken personel alımına devam etme niyetinde

Investing.com – Binance’in CEO Changpeng Zhao, son yaptığı açıklamalarda 2023’te şirketin istihdamını %15 – 30 aralığında artırmak istediğini lisana getirdi.

Son vakitlerde büyük kripto borsaları işten çıkarma planlarını duyurdu. Bunlar ortasında bu hafta Huobi ve Coinbase işçi sayısını %20 azaltacağını bildirirken Coinbase, ayrıyeten Japonya operasyonlarının büyük çoğunluğunu durdurucağını söyledi. 

Binance, kripto borsası bölümü küçülürken büyüme planlarını ortaya koydu

İsviçre’de gerçekleşen bir kripto para konferansında konuşan Binance CEO’su, 2022 yılında şirketin iş gücünü 3.000 şahıstan 8.000 şahsa çıkardığını tabir etti. Zhao, büyüme siyasetlerinin devam edeceğini ima ederek istihdamı %15 – 30 aralığında artırma niyetlerinden bahsetti. 

Bir sonraki boğa dönemi için hazırlıklara devam ettiklerini belirten CZ, şu an şiddetli şartların farkında olduklarını lakin bir sonraki yükseliş döngüsü için hazır olmaları gerektiğini aktardı.

CZ, FTX’in tesirinin kalıcı olmayacağını düşünüyor

Diğer yandan birebir piyasada süreç gören öteki kripto para borsaları, kuvvetli piyasa şartlarına ayak uydurmakta zorlanıyor. Bilhassa FTX’in çöküşü sonrası merkezi borsalara yönelik inanç kaybından ötürü gelirlerinde önemli düşüşler gören borsalar, mecburî olarak küçülme kararı aldılar. Bununla birlikte piyasanın en büyük ikinci borsası pozisyonuna kadar yükseldikten sonra iflas eden FTX’in pazara ziyan verdiğini kabul eden CZ, bu tesirin kalıcı olmayacağını ve boşluğun doldurularak merkezi borsalara olan itimadın tekrar artacağını düşünüyor. 

Binance, istihdam artışına yönelik planlar kurarken yeni bölgelere hakikat genişleme kararları, planları dayanaklar nitelikte. Son günlerde gündeme geldiği üzere piyasanın en büyük kripto para borsası, Japonya’da tekrar faaliyet göstermek ismine ağır uğraş sarfediyor. Ayrıyeten bu ilgi karşılıksız değil, çünkü Japon düzenleyicilerin Binance’in ülkede varlık göstermesi için kimi kuralları esneteceğine dair haberler de var.

Coinbase ise Kraken’in akabinde Japonya’dan büyük ölçüde çekilme kararı alan öteki büyük borsa olarak gündeme geldi.

Başa dön tuşu