BIST %3 üzeri primle 100 bin hududuna yaklaştı, Dolar/TL 5,65’e geriledi

Investing.com – G-20 doruğunda ABD Lideri Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın S-400 konusundaki görüşmeleri yaptırım riskini azalttı ve TL varlıklar haftaya yükselişle başladı. ABD-Çin ortasında müzakerelere devam kararının alınması ile global piyasalarda da yükseliş yaşanması ile bugün BIST 100 %3 üzerinde paha kazanarak 99 bin 700 puana yükseldi. USD/TRY kuru ise G-20 doruğu sonrasında 5,77’den 5,65’e gerileyerek 11 Nisan sonrası en düşük seviyeyi gördü.

ABD ve Türkiye ortasındaki S-400 uyuşmazlığında somut bir karar varılmadı ve ABD Lideri Trump yaptırım olmayacağına dair net bir tabir kullanmadı, lakin Türkiye’nin patriot talebinde haklı olduğunu tabir etmesi iki ülke ortasında bu mevzunun yaptırım dışında devam etmesi mümkünlüğünü güçlendirdi.

Bugün TL, hem global piyasalardaki yükseliş hem de Trump – Erdoğan görüşmesi sonrası en çok bedel kazanan gelişen ülke parası oldu.

Günün devamında yurt içinde kritik bir data açıklaması bulunmazken ABD’den ISM imalat verisi takip edilecek ve olumlu fiyatlamanın devam etmesi bekleniyor.

Başa dön tuşu