Bitcoin Cash Fiyat Analizi: BCH/BTC Çift Dip Formasyonunda

29 Haziran 2019 tarihinde Bitcoin Cash fiyatı 0.0349 BTC düzeyinin altındaydı. Kısa bir müddet sonra üst taraflı bir hareket başladı ve Bitcoin Cash fiyatı 4 Temmuz’da tekrar 0.035 BTC düzeyine geriledi.

Şimdi soru şu, Bitcoin Cash üst gerçek mu yoksa aşağı hakikat mu hareket edecek?

Şubat başında 0.032 BTC düzeyine kadar düşen Bitcoin Cash fiyatı, şu anda aşağıdaki grafikte gösterilen simetrik üçgen içinde süreç görüyor.

Analizi yaptığımız sırada Bitcoin Cash fiyatı, üçgenin takviye çizgisi üstünde süreç görüyordu. Dayanak çizgisi yavaşça yükselirken, direnç süratle düşüyor.

Fiyatlara yakından bakıldığında, Bitcoin Cash’in 29 Haziran ve 4 Temmuz tarihlerinde çift taban yaptığı görülüyor.

Ayrıca, bu formasyon hem RSI hem de MACD’de yükseliş sapmasıyla bir ortaya gelmiş durumda. Sapma son derece değerlidir ve her iki göstergede de bulunuyor. Tüm bunlar Bitcoin Cash fiyatının yakında üst yanlışsız harekete geçeceğine inanmamızı sağlıyor.

5 Haziran’da 10 ve 20 günlük MA’lar ortasında bir bearish cross (düşüş kesişimi) oluştu. O vakitten bu beri hem fiyat hem de MA sert bir formda düşüyor.

BCH/BTC en son 30 Haziran ve 1 Temmuzda birkaç başarısız breakout denemesi yaptı. Tahlili hazırladığımız sırada BCH fiyatı hem MA’ların altında süreç görüyor hem de 10 günlük MA’ya çok yakın dirençle karşı karşıyaydı.

100 ve 200 günlük MA’lar ise yükseliş görünümünde. 18 Mayıs’ta bullish corss (yükseliş kesişimi) oluştu.

Daha sonra fiyat, her iki MA’nın da altına düştü. Fakat, düşüş eğilimi şimdi başlamış değil ve MA’lar birbirlerinden epey uzak.

MA’ların tahlili fiyatın uzun vadeli bir yükseliş ve kısa vadeli bir düşüş eğiliminde olup olmadığını görmeyi sağlar. Lakin, RSI ve MACD üst istikametli bir hareketin başlamasını desteklediğinden kısa vadeli düşüş trendinin yakında son bulacağına inanıyoruz.

Bitcoin Cash fiyatı simetrik üçgen içinde süreç görüyor. Hareketli ortalamalar önümüzde değerli bir direnç olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, momentum indikatörleri üçgenin direnç çizgisine gerçek üst yanlışsız bir hareketin başlayacağını destekliyorlar.

Haber İçeriği: Bitcoin Cash Fiyat Tahlili: BCH/BTC Çift Taban Formasyonunda

Başa dön tuşu