Çatıdan Para Yağdıran Milyardere Hapis Şoku

Geçtiğimiz periyotta kripto para bölümünü şaşkınlığa sevk eden bir olay yaşanmıştı. Hong Kong’da yer alan genç bir kripto para yatırımcısı, bir gün ülkenin yoksul mahallelerinden birine giderek 100 Hong Kong Dolarlık banknotları havaya fırlatmış ve epey fazla sayıda fırlatılan bu banknot, birçok kişi tarafından adeta kapış kapış gitmişti.

Daha sonra bu ismin kripto paralara erken periyotta yatırım yapan ve şimdilerde milyarder olan Wong Ching Kit olduğu tabir edilmişti. Hususla ilgili olarak çalışmalarını sürdüren mahallî polis güçleri ve yargı takımları, genç yatırımcıya iki yıl ertelemeli 10 gün mahpus cezası verdi.

Görgü şahitleri, çatıdan Kit’in milyonlarca dolarlık para attığını tabir ederken, başarılı yatırımcı çıkarıldığı mahkemede ‘kamu huzurunu bozmaktan’ dolayı ceza aldı.

Daha sonra mevzu ile ilgili olarak birçok spekülasyon yapıldı. Birçok kişi Wong Chung Kit’in bu hamleyi, kendi projesi olan File Cash Coin’i tanıtmak ve reklam yapmak için attığını söz etmiş ve ortalık adeta karışmıştı.

Gelinen noktada hayli amatörce ve acemice bir yanılgı yapan 24 yaşındaki yatırımcı, adeta parasıyla rezil oldu ve reklam bir yana; mahpus cezası alarak kripto para bölümünün enleri ortasında alt tarafta yerini aldı.

Çatıdan Para Yağdıran Milyardere Mahpus Şoku yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu