Deneyimli Analist Peter Brandt: Hala Boğa Piyasasındayız

Son günlerde kripto para piyasasında büyük kayıplar görüldü. Coin360’ın datalarına nazaran, en büyük kripto para ünitesi Bitcoin (BTC) son 7 günde yüzde 4’ten fazla kıymet kaybetti. Bu süreçte Ethereum’daki (ETH) kayıp yüzde 6’yı aşarken, Ripple’da (XRP) ise yüzde 16’ya yakın durumda. Öbür kripto para ünitelerinde de durum aşağı üst tıpkı.

26 Haziran’da 14.000 dolara dayanan Bitcoin (BTC) o tarihten bu yana daima kıymet kaybetti ve 10.000 dolar düzeyine kadar geriledi. Fiyatlardaki düşüş akıllara piyasanın boğadan ayıya evrildiğini getirdi. Birçok piyasa uzmanı ve analist bu görüşü reddederek, hala yükseliş trendinde olunduğunu ve fiyatlardaki son düşüşün bir düzeltme hareketi olduğunu tabir ediyor. 2011 yılında finans dünyasının en tesirli 30 isminden biri olarak görülen Brandt da bu görüşte.

Brandt, Cointelegraph’a verdiği son röportajda, Bitcoin’in parabolik boğa piyasasında olduğu argümanını bu sefer güçlü bir biçimde vurguladı.

Fiyatlardaki son düşüşe ait “Sadece bir yada iki günlük bir düzeltme yaptığımız için bu nitekim bir şey söz etmiyor. Bitcoin’in geçmişine baktığınızda, bir boğa eğiliminde yüzde 30 ila 50 oranında birçok düzeltme bulabilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Brandt, Bitcoin’in “benzeri olmayan bir piyasa” olmasıyla ilgili attığı tweet’ini de detaylarıyla açıkladı. Tecrübeli analist, Bitcoin piyasasının bir günlük grafikte bir dizi parabolik hareketin görülebileceği tek piyasa olduğunu belirtti.

Haber İçeriği: Tecrübeli Analist Peter Brandt: Hala Boğa Piyasasındayız

Başa dön tuşu