Dolar/TL FOMC öncesi 5,55’in altını test etti

Investing.com – Döviz kurlarında yarın gerçekleşecek FOMC toplantısı öncesi oynaklık arttı. ABD Dolar Endeksi toplantı öncesinde günlük çıkarını 4. Günde de sürdürürken dolar bugün gelişmiş ülke paralarından sterlin ve Kanada doları dışında tamamı karşısında düşüş yaşıyor.

Yarınki toplantıda Fed’in 0,25 bp faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakılırken konseyin yılın kalanı için faiz indirimine devam edilip edilmeyeceğine dair sinyaller aranacak.

Gelişen ülke paralarının da toplantı öncesinde seyri üst istikamette. TL, haftanın birinci 2 süreç gününde toplamda dolar karşısında %2,20 kıymet kazandı ve USD/TRY kuru bugün 5,5475 düzeyine gerileyerek 4 Nisan sonrası en düşük düzeye geriledi.

Geçen hafta yapılan PPK ve ECB toplantıları sonrasında TL varlıklardaki yükseliş hızlandı ve MSCI Türkiye Temmuz ayında %12 yükselişle en yeterli primi sağladı. TL’yi Arjantin pesosu izliyor. Bu hafta TL, döviz karşısında yükseliş yaşarken borsa tarafında ise global yükseliş sonrası satış tesiri devam ediyor. Varant piyasasındaki süreç takibi için Varantlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Başa dön tuşu