Dolar/TL PPK ve ECB sonrası tüm kazançlarını sildi

Investing.com – Bugün gerçekleşen PPK toplantısında TCMB siyaset faizini 425 bp indirerek %19,25’e gecelik borç verme faizinin % 21,25’e düşürdü, faiz bant aralığının %20,50 yakınında olması ile TL tarafındaki düşüş de hudutlu kaldı. Ayrıyeten günün devamında ECB’nin faiz indirimini destekleyen açıklamaları ve gelişen ülke paralarındaki yükselişle TL de paha kazandı.

PPK kararına birinci reaksiyon olarak 5,76 üzerine çıkan USD/TRY kuru, sonrasında 5,6540’a kadar geriledi ve son saatte 5,68 üzerinde satıcılı süreç görüyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın bu ayki karar metninde “Faiz oranlarının en azından 2020 yılının birinci yarısı boyunca mevcut ya da daha düşük düzeyde kalacağı” tabirinin kullanılması merkezin yıl içinde faiz indirimine gideceği beklentisini kuvvetlendirdi.

PPK karar metninde de Fed ve ECB’nin genişlemeci para siyasetine yönelmelerinin gelişen piyasaları destekleyeceği belirtilmişti.

ECB sonrası 1,11 düzeyine gerileyen EUR/USD kayıplarını silerek 1,1180’e yükselirken USDTRY kuru da günlük bazda negatif bölgeye geçti.

Başa dön tuşu