DS Automobıles ve Jean-Eric Vergne, Berlin’de üçüncü kez podyumda

İki kez Formula E Şampiyonu olan Jean-Eric Vergne, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın Berlin’deki ikinci yarışını üçüncü sırada tamamlayarak Pilotlar Şampiyonası’nda üçüncülüğünü korudu ve liderle arasındaki farkı aza

Stoffel Vandoorne de takımlar şampiyonasında hala dördüncü olan DS PENSKE için değerli puanlar kazandı.

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın parlayan yıldızlarından, iki kez Formula E Şampiyonu Jean-Eric Vergne, DS E-TENSE F23 ile olan pilotajında, Formula E Berlin E-Prix’sinin ikinci yarışını üçüncü sırada bitirerek, podyumdaki yerini aldı. Pilotlar Şampiyonası’nda önemli puanlar alarak üçüncülüğünü koruyan Jean-Eric Vergne ve Berlin’de takımına değerli puanlar kazandıran Stoffel Vandoorne sayesinde DS PENSKE, Takımlar Şampiyonası’ndaki dördüncülüğünü sürdürüyor. Şampiyonadaki toplam 16 yarışın 8’i tamamlanmışken, DS Automobiles Pilotu Jean-Eric Vergne, sadece 19 puan ile liderin gerisinde olmasıyla, sezonun ikinci döneminde yeni bir şampiyonluk için potansiyel barındırmaya devam ediyor.

2018 ve 2019 şampiyonu Jean-Eric Vergne, Berlin’deki birinci yarıştaki etkileyici mücadelesinin ardından, Tempelhof Pisti’nde klasını bir kez daha konuşturdu. Jean-Eric Vergne, ıslak pistte yapılan sıralama turlarında bir dördüncülük elde etti. İkinci yarışta kuruyan pistte yapılan stratejiyle sürekli liderlik için mücadele etti. Tüm ekibin başarılı enerji yönetimi sayesinde, 40 turluk yarışın sonunda nihayet podyumun üçüncü basamağına çıktı. İlk yarışta bir rakibinin yarış dışı bıraktığı Stoffel Vandoorne ise pazar günkü ikinci yarışta puan toplamaya kararlıydı. Görevini başarıyla tamamlayan son dünya şampiyonu Belçikalı pilot, dokuzuncu sırada başladığı yarışı sekizinci bitirmeyi başardı.

DS PENSKE’nin Berlin’deki çabası, 6 Mayıs Cumartesi günü yapılacak sezonun bir sonraki ve takvimdeki en ünlü yarış olan Monako’ya gitmeden önce, Takımlar Şampiyonası’nda dördüncü sırayı korumasını sağladı.

DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti; “Öncelikle, ilk yarışta yaşanan olayda hasar alan Stoffel’in aracını tamir etmek için gece geç saatlere kadar çalışan tüm mekanikerler ve mühendislere teşekkür etmek istiyorum. Bugünkü sonucu bu harika ekip çalışmasına borçluyuz. Formula E’de her zaman olduğu gibi, baştan sona heyecan verici bir yarışı geride bıraktık! Jean-Eric Vergne bir kez daha aslanlar gibi mücadele etti ve DS E-TENSE FE23’ünü üçüncü sıraya taşımayı başardı. Böylece kendisi ve DS Automobiles için, bu yıl şimdiye kadar üçüncü kez podyuma çıkmış oldu. Jean-Eric Vergne’in şampiyona lideri ile aradaki farkı azaltması da sağlandı. Stoffel Vandoorne de son derece çekişmeli bir mücadeleyle dokuzunculuktan sekizinciliğe yükseldiği harika bir yarış çıkardı. Bu uzun hafta sonunu, sadece aracımızın performansının değil, aynı zamanda giderek daha rekabetçi hale gelen bir şampiyonada pilotlarımızın ve tüm ekibimizin yeteneklerinin de farkına vararak bitiriyoruz” dedi.

2018 ve 2019 Formula E Şampiyonu Jean-Éric Vergne; “Genel olarak, olumlu bir hafta sonuydu! Hem sıralama turlarında hem de yarışta, pazar günü bizim için çok güzeldi. Doğru seçimleri yaparak ve altımızdaki muhteşem araçla, bugün mümkün olan en iyi sonucu elde ettik. Burada podyuma çıktığım için çok mutluyum. Şimdi bunun gibi daha fazla sonuca ihtiyacımız olduğu için daha çok çalışmaya devam etmeliyiz” dedi.

Son Formula E Şampiyonu Stoffel Vandoorne; “Zor bir gündü. Her şeyden önce, sıralama turlarını ıslak bir pistte yaptık ve lastiklerde doğru seçimleri yapmak kolay olmadı. Yine de başlangıç çizgisinde makul bir dokuzunculuğa kadar çıkmayı başardık. Sonra, kuru koşullarda koşulan ve kimsenin liderlik etmek istemediği, çok stratejik bir yarış yaşadık. Araçla rekabetçi olabilmek adına düne göre biraz daha fazla mücadele etmem gerekti. Bu yüzden herhangi bir çarpışmadan kaçınmaya ve aracı bitiş çizgisine ulaştırmaya odaklandım. Sonunda, bir üst sıraya çıkarak sekizinci bitirebildim” dedi.

DS Automobiles’in Formula E’ye girmesinden beri elde edilen önemli başarılar:

97 yarış

4 şampiyonluk

16 zafer

47 podyum

22 pol pozisyonu

 

 

Başa dön tuşu