Dudak Uçuklatacak Dolar Tahminleri Ortaya Çıktı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların geleceği hakkında bir tahminde bulunarak kamuoyuyla paylaştı. Geçer’in tahmini oldukça dikkat çekici ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Geçer, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırım kararlarının dolar kurunu etkileyebileceğini ve bu durumun Türk lirası üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğini belirtti.

Dolardaki yükseliş, dolar yatırımcılarını memnun ederken, aynı zamanda piyasalardaki dalgalanmalara neden olarak orta sınıf vatandaşları tedirgin ediyor. Küresel piyasalardaki son gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, ABD’de işsizlik rakamlarının beklentilerin üzerinde olmasının Fed’in faiz artırımına devam edeceğine işaret ettiğini ve bu nedenle dolar/TL kurundaki yükselişin devam edebileceğini ifade etti.

Ayrıca, Geçer altın fiyatlarında geçici bir gerileme yaşanabileceğini ancak daha sonra yukarı yönlü hareketlerin beklendiğini, Euro/dolar paritesinde ise Euro’nun lehine hareket beklediğini ve paritenin 1’in altına kadar gerileyebileceğini ifade etti.

Geçer 45 TL olacağı tarihi açıkladı!

Dört Kişilik Memur Aile için Açlık ve Yoksulluk Sınırı!

Dört Kişilik Memur Aile için Açlık ve Yoksulluk Sınırı!

Şu an için mevcut dolar kurunun Türk lirası açısından yüksek olduğunu ifade eden geçer bu durumu dengelemek için dolar kurunun 45 TL üzerine çıkması gerektiğini söyledi. Doların 2024’ün ilk çeyreğinde rekor seviyeleri göreceği ancak sonrasında doğru ekonomik adımlarla durdurulabileceğini ifade etti.

Başa dön tuşu