Dünyada Bir İlk! Gerçek Bitcoin (BTC) Tahvili Dönemi Başlıyor!

İki Avrupalı şirket, “dünyanın birinci ve gerçek Bitcoin (BTC) tahvili” olarak tanımladıkları sabit getirili menkul değerini başlattılar.

Menkul kıymetleştirme firması olan Lüksemburg merkezli Argento, İngiltere’nin mali düzenleyici Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından düzenlenen Bitcoin (BTC) tahvili çıkarmak için London Block Exchange (LBX) ile güçlerini birleştirdi.

Argento yöneticisi Phil Millo, “Dünyanın birinci kurumsal sınıf Bitcoin tipinden finansal eserini yapılandırıp çıkardığımız için çok mutluyuz” dedi.

Argento-LBX tahvili, yatırımcılar için fiili bir riske sahip olmaması nedeniyle düzenlenmiş kripto para eserleri bakımından bir prensip sahip. Bloomberg terminali üzerinden basitçe temin edilebilir ve kendi ISIN koduna sahip birinci kripto eseridir.

Dünyanın birinci ve gerçek Bitcoin (BTC) tahvili “FOMO”, “HODL” ve “MOON” üzere kriptoya mahsus tabirlerle türetilmiş çeşitli müddetlerde sunulacak. LBX, tahvilin ana amaç piyasalarından birini HODL’ların oluşturduğunu belirtiyor.

London Block Exchange’in CEO’su Benjamin Davies, “Bu, şu anda elinde Bitcoin (BTC) tutan ve gelecek birkaç yıl içinde satmayı düşünmeyen şahıslar için harika bir eser.” değerlendirmesinde bulundu. Davies ayrıyeten “İlk kere, Bitcoin’leri (BTC) klâsik fiat temelli kripto para piyasalarındaki dalgalanmalara maruz bırakmadan cüzdanları büyütmenin kurumsal bir yolu var.” dedi.

Geçmişte, Milletlerarası Para Fonu (IMF), gelişmekte olan birçok ülkenin Bitcoin’e (BTC) bağlı tahvil ihraç etmeye istekli olduklarını söylemişti.

Haber İçeriği: Dünyada Bir İlk! Gerçek Bitcoin (BTC) Tahvili Devri Başlıyor!

Başa dön tuşu