Forex – ABD Doları, Karamsar Dallas Verileri Üzerine Mücadele Ediyor

Investing.com – Hayal kırıklığına uğratan bölgesel bilgilerin ve İran ile ABD ortasında artan tansiyonların akabinde, ABD doları Pazartesi günü 3 ayın düşük düzeyi yakınlarında.

Amerikan Doları’nın öteki 6 majör döviz karşısındaki performansını ölçümleyen Amerikan dolar endeksi, %0,1 düşüşle 95,59’a geriledi.

Haziran ayına ilişkin Dallas Fed imalat aktivitesi endeksi beklenenden zayıf gelerek, -1,0 varsayımına kıyasla -12,1 olarak gerçekleşti.

Philly Fed aktivite endeksi ve Empire imalat endeksinin de daha zayıf gelmesiyle, bu bilgiler, ABD’de bölge boyunca aktivitenin gerilediğini onaylıyor. ABD boyunca ekonomik aktivite yavaşladıkça, bu sayılar Fed’in bu yıl faiz indirimi yapacağı durumunu artırıyor.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Pazartesi günü “önemli” yaptırımların duyurulacağı konusunda uyardı ve Suudi Arabistan ve BAE ile görüştüğünde İran ile anlaşmak için “küresel bir koalisyon” inşa etmeye çalışacağını söyledi.

Trump İran’ın geçen hafta ABD’ye ilişkin insansız bir hava aracını vurmasına karşılık askeri hücum buyruğu vermiş lakin çabucak akabinde iptal etmişti.

İki ülke ortasındaki tansiyon, Beyaz Saray’ın BM dayanaklı 2015 İran nükleer mutabakatından çekilme kararından beri yüksek.

Dolar, inançlı liman yen karşısında yükseldi. USD/JPY %0,1 artarak 107,40 oldu.

Öte yandan Euro zayıf dolar karşısında güçlendi. EUR/USD %0,3 kazanarak 1.1394’e yükselirken, GBP/USD %0,2 düşüşle 1,2721’e geriledi. USD/CAD %0,1 kayıpla 1,3202’den alıcı buldu.

Başa dön tuşu