Gelecek Ay Litecoin Madenciliği Şok Yaşayacak

Litecoin (LTC) kurucusu Charlie Lee’ye nazaran madenciler Litecoin’in bu yaz yarıya inmesinden sonra dükkanları kapatabilirler.

Lee Avustralya’nın kripto haber sitesi Mickey’le 10 Temmuz’da bir röpotaj yaptı. Burada, planlanan yarı yarıya düşüş gerçekleştiğinde ve mevcut blok ağındaki karşılıklar %50 azaldığında ortaya çıkabilecek Litecoin’in madencilik ekosistemi üzerindeki mümkün tesirlerini tartıştı. Ve kelamlarını şöyle açıkladı:

Madencilik karşılıklarının azaltılmasının kripto para ünitesinin arzını düşürdüğü göz önüne alındığında, yarıya çıkma beklentisine genel olarak buna karşılık gelen bir fiyat takdirinin eşlik ettiği düşünülüyor. Lakin Lee arz, talep ve piyasa hassaslığının birbiriyle nasıl bağlı olduğuna dair daha detaylı bir bakış açısı verdi: Mickey’nin belirttiği üzere, Litecoin’in en son yarıya indiği Ağustos 2015’te, o yılın Temmuz ayının başlarında ünite doruğa ulaştı. Bloklar düşürüldüğü vakit bedelinin neredeyse % 50’sini kaybetti ve yarıya düşüşten sonra % 75’e ulaştı. Coin360 bilgilerine nazaran Litecoin, 3 aylık grafikte neredeyse % 36 artış kaydetti. Fakat Aralık 2017’deki tüm vakitlerin en yüksek düzeyinden neredeyse % 67 oranında düşüş kaydetti.

Öte yandan, kripto varlık idaresi şirketi Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortağı olan Anthony Pompliano, Bitcoin (BTC) için daima fiyat artışının en büyük itici güçlerinden birinin, klasik arz-talep iktisadını 2021 yılının sonuna kadar 100.000 dolarlık varsayımda kıymetli bir etken olarak göstererek yarıya indirilmesi olduğunu ileri sürdü.

The post Gelecek Ay Litecoin Madenciliği Şok Yaşayacak appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu