Gemini yine işten çıkarmalara başlıyor

Kripto para borsası Gemini, Haziran ayından beri en az üçüncü defa işçi çıkarma kararı aldı. Şirket, The Information tarafından görülen bir iç yazışmaya nazaran çalışanlarının yüzde 10’u ile yolları ayıracak.

Gemini, geçen hafta iflasını açıklayan kripto kredi şirketi Genesis Küresel Capital’ın berbat finansal durumundan etkilendiği için Earn hesabı sahiplerine paralarını geri ödeyememişti. Gemini’nin kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss, Twitter üzerinden Genesis ve CoinDesk’in ana şirketi Digital Currency Group ile tartışmaya girerek Earn kullanıcılarına 900 milyon dolar borçları olduğunu belirtmişti.

Cameron Winklevoss, şirket içi yazışmada bu yazın akabinde daha fazla çalışan çıkarmak zorunda kalmayacaklarını umduklarını fakat negatif makroekonomik şartlar ve kripto bölümündeki makus oyuncuların yaptıkları sahtekarlıklar nedeniyle yine işçi çıkartmaktan öbür yolları kalmadığını belirtti.

Gemini bu mevzuda yorum yapmak istemedi.

Şirket, Haziran ayında çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkarmış, akabinde TechCrunch’a nazaran Temmuz ayında da işten çıkarmalar devam etmişti. 2022 yılı başında 1.100 olan çalışan sayısı yıl sonu prestijiyle 650-700 civarına düştü.

Coinbase (NASDAQ:COIN), Crypto.com, Blockchain.com ve ConsenSys üzere pek çok şirket, kripto kışının devam ettiği süreçte çalışan sayısını azaltmak zorunda kaldı. CoinDesk, Nisan ayından dalda beri yaklaşık 27.000 kişinin işini kaybettiğini iddia ediyor.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu