Grayscale, SEC’i mantıksız davranmakla suçladı

Yeni bir mahkeme kaydına nazaran varlık idaresi şirketi Grayscale, ABD Menkul Değerler ve Borsalar Komitesinin (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonunu onaylamama sebebini “mantık dışı” ve “temel olarak saçma” diyerek eleştirdi.

Grayscale Investment, kümedeki en kıymetli şirketi olan Grayscale Bitcoin Trust’ı bir spot Bitcoin yatırım fonuna çevirmek için SEC’e başvurmuş lakin SEC bunu reddetmişti. Bu tenkit, SEC’in bu kararı alma nedenini açıklamasından sonra geldi.

SEC daha evvel vadeli Bitcoin borsa yatırım fonlarını onaylamıştı. Lakin SEC’e nazaran spot Bitcoin borsa yatırım fonları ise “hileli ve manipülatif hareketlere” karşı savunmasız. Yani müracaat, bu sebeple reddedildi.

Grayscale ise SEC’in gösterdiği bu nedene şu karşılığı verdi:

Grayscale, müracaatın reddedildiği 29 Haziran’da bir dava açarak Kaliforniya bölgesi ABD Temyiz Mahkemesi’nin, kararı gözden geçirmesini istemişti. Dönüşüme onay verilseydi yatırımcılar Bitcoin’leri direkt olarak kendi ellerinde tutabilecekti.

Grayscale Hukuk Ünitesi Başkanı Craig Salm, davayla ilgili son görüşmelerin 3 Şubat’ta yapılacağı bilgisini verdi. Son karar sonbaharda alınabilir.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu