İngiltere ekonomi bakanından stabil kripto para açıklaması

İngiltere İktisat Bakanı Andrew Griffith, Salı günü mecliste yaptığı konuşmada İngiltere hükümeti olarak bankalar ortası toptan ödemelerde kullanılabilecek bir stabil kripto para ünitesini (stable coin) büsbütün desteklediklerini belirtti.

Griffith, Hazine Komitesine yönelik konuşmasında kelam konusu stabil coin’in, hükümet tarafından değil üçüncü bir kişi tarafından çıkarılacağını da belirtti ve şöyle devam etti:

Mecliste görüşülmekte olan “Finansal Hizmetler ve Piyasalar” yasa tasarısı, regülatörlere kripto üzerinde daha fazla yetki tanıyor. Griffith, tasarının Nisan ayındaki Paskalya devrine kadar hazır olacağını da aktardı.

Öte yandan hazine bakanlığı da toptan ve perakende ödemeler için merkez bankası dijital parası (CBDC) kullanmanın nasıl olabileceğine dair bir konsültasyon kuruyor. Fakat Griffith, stabil coin’in daha evvel hazır olacağına inanıyor.

Hazine ayrıyeten kripto kesimindeki düzenlemelerle ilgili de bir konsültasyon açacak. Bu, FTX’in çöküşünün akabinde milletvekilleri tarafından talep edilmişti.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu