İngiltere Suç Teşkilatı yeni bir kripto birimi kuruyor

Investing.com – İngiltere Hata Teşkilatı, kripto sanayisindeki siber taarruzların bilhassa 2022 yılında artmasının akabinde kripto dalına bağlı kabahatleri araştırmak ismine yeni bir ünite kurma kararı aldı.

Kripto para bölümü, 2022 yılında önemli siber akın teşebbüslerine maruz kaldı. Merkezsiz finans bölümü üzerinde ağırlaşan makûs niyetli şahıslar, vakit zaman kripto borsalarını da amaç aldı. Son raporlara nazaran 2022 yılında siber taarruzlar sonucu çalınan kripto paraların bedelin 3 milyar dolara ulaştı. 

Hack saldırılarının yanında kripto sanayisinde dolandırıcılık olaylarının artışına bağlı olarak Birleşik Krallık Ulusal Hata Teşkilatı, bu riski ele almak ismine yeni bir kripto ünitesi kurma kararı aldı.

Hükümetin resmi web sitesinde bu üniteyle ilgili bir iş ilanı yayımlandı. İş ilanına nazaran kripto para araştırmacısı konumuna başvuran bireylerin soruşturmalarda stratejik ve taktiksel tavsiyelerde bulunma yeteneğine sahip olması, organize cürümlerin araştırılmasında Blockchain soruşturmalarını yönetmek konusunda tecrübeli olması bekleniyor. Financial News haberine nazaran oluşturulacak ünite başlangıçta 5 şahıstan oluşacak.

Birleşik Krallık Mali Yürütme Otoritesi (FCA), geçtiğimiz yıl yayımladığı raporda Mart 2021 – Nisan 2022 periyodu ortasında ülkede finansal dolandırıcılık faaliyetlerinde kripto para dalının öne çıktığını tespit etmişti. Yapılan açıklamalara nazaran FCA, bu periyotta kripto dalıyla kontaklı dolandırıcılık olaylarıyla ilgili 432 davanın açıldığını bildirdi. 

İngiltere Hata Teşkilatı bünyesinde bir kripto ünitesi oluşturma kararında ülkede kripto ile alakalı cürümlerin artmasının kıymetli bir faktör olduğu üzerinde duruluyor. Bu gelişmenin yanında Birleşik Krallık’ta geçtimiz Kasım ayında milletvekilleri, kolluk kuvvetlerinin cürüm ve terör faaliyetleriyle ilgili kripto paralara el koyma konusunda yetkilerinin genişletilmesine karara verdi.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu