İran Bitcoin’i Yasakladı!

Kripto paralar yavaş yavaş tüm dünyada yaygınlaşmaya başlasa da durum her ülke için bu türlü değil. Bilhassa 2018 yılı kripto paralar için gerek devletler gerek ise şirketler için yasaklarla dolu bir yıl oldu. O devirde birden fazla ülke ve kurum tarafından yasaklamalara uğrayan Bitcoin, önemli paha kayıpları ile karşı karşıya kalmıştı.

Her ne kadar Bitcoin o karanlık periyotları geride bırakmış ve tüm dünya tarafından yavaş yavaş benimsenmeye başlamış olsa da bugün yeni bir yasaklama İran’dan geldi. Tesnim isimli haber ajansına açıklama yapan İran Merkez Bankası Lider Yardımcısı Nasır Hakimi, İran’da Bitcoin ile yapılan süreçlerin artık yasaklandığını açıkladı. Bu kararı alırken ise Kara Parayla Gayret Yüksek Kurulu tarafından alınan değerleri referans gösterdi.

Hakimi daha sonra kelamlarına şu formda devam etti:

Yasağa uymayanlar için önemli yaptırımların da uygulanacağını kelamlarına ekleyen yetkililer bu mevzuda emin adımlar atacağa benziyor.

Öte yandan son vakitlerde ABD yaptırımlarına maruz kalan İran’da Bitcoin ve öteki kripto paraların kullanımında önemli artışlar gözlemleniyordu. Halkın yasaklara uyup uymayacak olduğunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Çünkü Çin üzere birçok ülkede bu yasaklar vaktinde uygulanmış olsa da halk bir halde kripto para alıp satmaya devam etmişti.

Haberin devamı: İran Bitcoin’i Yasakladı! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu