İşçi Maaşlarına Büyük Sürpriz! %100 ZAM Onaylandı!”

Vergi, Ceza Ve Harçlar Da Büyük Artış Bugün Başladı!

Vergi, Ceza Ve Harçlar Da Büyük Artış Bugün Başladı!

Yapılan anlaşma kapsamında, ilk 6 ay boyunca işçilere maaşlarında %100’e varan bir zam yapılacak. Ayrıca, yeni sözleşme ile taban ücretler, ücret zamları, sosyal yardımlar, diğer özlük hakları ve yan ödemeler konusunda da önemli iyileştirmeler öngörülüyor.

Toplu İş Sözleşme töreninde konuşan Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, işçilere yapılacak olan %100 zamın ilk 6 ayda uygulanacağını açıkladı. Bu anlaşmanın işçilerin ekonomik refahını artıracağına olan inançlarıyla, işçilerin daha iyi koşullarda çalışmalarını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

YENİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İŞÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

15 Ağustos 2022 ve 31 Temmuz 2025 dönemini kapsayan yeni sözleşmenin herkesi memnun edecek bir seviyeye getirerek sonuçlandırıldığını belirten Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Tamer Eski, şöyle konuştu:

Toplu İş Sözleşmesi ile 14 Ağustos 2022 tarihinden bugüne kadar geçen zamanda personelimizin zorlu ekonomik koşullardan etkilenmemesi için 3 defa ücret zammı yapılmıştır. 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren en düşük çıplak net ücret 21.500 TL’ye yükseltilmiştir. Sosyal ödenekler (yan haklar) günün ekonomik şartları göz önünde bulundurularak artırılmıştır. Çalışanlarımıza sözleşme süresi boyunca unlu mamuller satışından belli cirolara ulaşılması halinde ciro pirimi verilecektir” ifadelerini kullandı. Ayrıca işçiler, Toplu İş Sözleşmesi imzalanana kadar geçen sürede oluşan geçmişe dönük haklarını da alacak.

Başa dön tuşu