Kulis Bilgisine Göre; Memur Zammı Ve Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Zeyrek, asgari ücretin yılda bir kere artırılma kararı alınmaması durumunda 15 bin 800 TL olacağını ifade etti. Ancak, yılda bir kez artırılacakları için hükümetin asgari ücreti 17 bin TL seviyesine çıkarmayı düşündüğünü belirtti. Bu durumun devlet için avantajlı olduğunu ifade eden Zeyrek, devletin bu şekilde vergi alabileceğini ve asgari ücretin memur ve emekli maaşları gibi olmadığını, bu maliyetin işverenler tarafından karşılanacağını söyledi. Ayrıca, devletin bu yolla patronlardan alacağı vergiyi düşürebileceğine dikkat çekti.

9 Aralık Cumartesi Günü Benzine İndirim Gelecek!

9 Aralık Cumartesi Günü Benzine İndirim Gelecek!

EMEKLİ MAAŞI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını eleştiren Zeyrek, emekli maaşları için de rakam verdi. Zeyrek, şunları söyledi: “Patronun elini rahatlatabilir. Patronda o miktarı işçiye yansıtabilir. Böylelikle işçinin de refahı artabilir. Bu para işverene yük bindirecek. En düşük emekli maaşı da 10 bin 500 TL olacak. Olağan üstü bir zam yapılmasını beklemiyorum.”

MEMUR MAAŞLARI

Memur maaşlarına yapılacak zamlara da değinen Zeyrek, “Memur maaşları da 31 bin TL civarında olacak. Orada da 8 bin 070 TL’lik seyyanen zam var. O biraz artabilir, 10 bin TL’ye yükseltilebilir. Ancak memurun asıl maaşı yine düşük olacak. Yani memurun asıl maaşı yine 22-23 bin TL olacak” dedi.

1 Nisan’dan sonra da 4 yıl daha seçim olmayacağını hatırlatan Zeyrek, “Korkunç bir kemer sıkma politikasına geçilecek. Aksi takdirde bu hedeflere ulaşılması imkansız” dedi.

Başa dön tuşu