Libra Duruşması Öncesinde Son Gelişmeler

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Bankacılık Komitesi, Facebook’un kripto cüzdanı Calibra’nın lideri olan David Marcus’un açılış konuşmasını 15 Temmuz’da yayımladı. Açıklamalar, yarın Senato’da Libra kripto para ünitesi projesi hakkındaki duruşması öncesinde geldi. Oturumda Marcus’un sözü dinlenecek.

Marcus sözünde, daha evvel hem topluluk üyelerinden hem de milletvekillerinden ve önde gelen sanayi figürlerinden tenkitler alan Facebook’un yakında çıkacak olan Libra ünitesi ve ilgili dijital cüzdanı Calibra’yı gündeme getirdi. Bilhassa Marcus, Libra ve Calibra’nın yapısı ve idaresi ile bunların ticaret ve tüketiciler üzerindeki tesirleri hakkında yorumlarda bulundu.

Marcus, Libra Blockchain ve Libra Rezervinden tek bir kuruluşun sorumlu olmaması gerektiğini belirtti. Bunun yerine işbirliğini öngören bir yaklaşım önerdi. Bu nedenle, Facebook (NASDAQ:FB) görünüşte bağımsız bir üyelik temelli kuruluş olan Libra Derneğinin oluşturulması üzerinde çalışıyor. Söylenene nazaran Libra başlatıldıktan sonra, Facebook’un dernek idaresindeki rolü öbür üyelere eşit olacak.

Marcus’a nazaran, Facebook firması bu stablecoin ünitesinin düzenlemesi ile ilgili tüm konuları yerine getirip uygun onayları alana kadar Libra’yı başlatamayacak. Marcus tabirinin devamında şu kelamlara yer verdi:

“Devletin mali düzenleyicileri Calibra’yı para vericisi olarak düzenleyecek ve Federal Ticaret Kurulu ve Tüketici Mali Muhafaza Ofisi tüketicinin korunması ve data saklılığı ve güvenliği bahislerinde izlenecek. Calibra, ABD’de devlet para verici lisansları için müracaatta bulundu ve tıpkı vakitte FinCEN’e para hizmetleri işi olarak tescil edildi.

Marcus ayrıyeten Libra’nın bir yatırım aracı olmadığını ve yatırım olmadığını belirtti. Bu, kullanıcıların daha sonra ilgisini çekmek için bir pay senedi üzere satın alamayacakları yahut elde tutamayacakları manasına geliyor. Libra Marcus’a nazaran, rastgele bir tek bir varlığa sabitlenmiş olmayacağından, başka döviz dayanaklı istikrarlı paralardan da farklıdır:

“Libra, nakit banka mevduatları ve epeyce likit, kısa vadeli devlet menkul değerleri üzere emniyetli varlıklarda bir sepet parası tutacak Libra Rezervi aracılığıyla teğe bir desteklenecektir. Bu para üniteleri ABD doları, İngiliz Sterlini, Euro ve Japon Yeni’ni içerecek.”dedi.

Senatoda gerçekleşecek Libra duruşması merakla bekleniyor. Dün, ABD Büyük Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nden kaynaklandığı tez edilen “Büyük Teknoloji’yi Finansman Dışında Tutun” başlıklı bir yasa taslağı sızdırıldı. Tasarı Facebook üzere büyük teknoloji firmalarının bir kripto para ünitesi oluşturmasını engellemeyi öngörüyor. Ancak bu sızdırılan bilginin hakikat olup olmadığı tam olarak bilinmiyor.

The post Libra Duruşması Öncesinde Son Gelişmeler appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu