Marcus: Libra Sorunlar Çözülmeden Yayınlanmayacak

Facebook (NASDAQ:FB) kripto cüzdanı Calibra’nın CEO’su David Marcus, Facebook’un, tüm düzenleyici dertleri ele almadan evvel Libra kripto para ünitesi projesini başlatmayacağının altını çizdi. Marcus, oturumdaki bir muhabir tarafından bildirildiği üzere bugün 17 Temmuz’da ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi ile bir oturum gerçekleştirdi. Bu husus hakkındaki soruları cevapladı.

Libra ünitesinin yapısı ve idaresi ile ilgili duruşmaların ikinci gününde, Temsilci Nydia Velazquez, Marcus’a “Federal Rezerv ve öbür düzenleyicilerden tüm telaşlar lisana getirilmeden evvel projeyi hayata geçirmeyeceğinizi taahhüt edecek misiniz?” sorusunu sordu. Bunun üzerine Temsilci David Scott bir yorum yaptı:

“Kara para aklama ile çabanın nasıl uygulanacağı ve yürürlüğe konulacağı, müşterileri tanıma sisteminin nasıl uygulanacağı ve en değerlisi finansal sistemin güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda kaygılar var. Önceli evraklarınız ve uygulanması planlanan projenizde bu mevzulara dair rastgele bir ayrıntı yok.”

Temsilci Scott, Marcus’a şirketin Libra’nın finansal sistemi korumak için kara para aklama ile gayret etme sorumluluğunu nasıl tasarladığını sordu. Marcus, “blockchain sisteminin mevcut sistemimize kıyasla kolluk kuvvetlerine ve düzenleyicilere ek bilgi sağladığını” söyledi.

Marcus ayrıyeten, makus niyetli şahısların yasa dışı faaliyet için Libra ünitesini kullanmalarını engellemek için mevcut sistemi geliştirebileceklerine inandıklarını belirtti.

Facebook Data Güvenliği Konusunda Sabıkalı Temsilci Jim A. Himes, “kullanıcılar, yabancı para riskini üstlenmenin son derece yeni bir tecrübesine sahip olacaklarını” belirtti ve Marcus’a, şirketin döviz riskini nasıl şeffaflaştıracağını sordu. Marcus, Facebook’un eserde yerleşik eğitim araçlarına sahip olacağını söyledi.

Bugün erken saatlerde bildirildiği üzere, komite lideri Temsilci Maxine Waters duruşmayı Facebook’un geçmiş problemlerinden bir argüman ile başlattı. Waters, açıklamasında “tüketici datalarını Equifax’a benzeri bir ölçekte özel tutamadığını gösterdi.” dedi. Waters ayrıyeten, 2016’daki ABD başkanlık seçimlerini etkileyerek “kötü niyetli Rus devlet aktörlerinin reklamları satın almalarına ve hedeflemelerine müsaade verdi” dedi.

Duruşmadan bir gün evvel 15 Temmuz’da, Bankacılık Komitesi Marcus’un açılış açıklamalarını yayınladı. Burada Libra ve Calibra’nın ticaret ve tüketiciler üzerindeki tesirlerini vurguladı. “Devletin mali düzenleyicileri Calibra’yı para vericisi olarak düzenleyecek ve Federal Ticaret Komitesi ve Tüketici Mali Muhafaza Ofisi tüketicinin korunması ve bilgi saklılığı ve güvenliği bahislerinde izlenecek.”

The post Marcus: Libra Problemler Çözülmeden Yayınlanmayacak appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu