Sherman: Libra Teröristlere Arkadaşlık İsteği Göndermek Gibi

Amerika Birleşik Devletleri kongresi Demokrat üyesi bir siyasetçi “Mark Zuckerberg, oligarşlere, uyuşturucu satıcılarına, insan kaçakçılarına ve teröristlere arkadaşlık isteği gönderiyor.” dedi.

17 Temmuz’da attığı tweette Brad Sherman, Libra ünitesini “Zuck Buck” olarak nitelendirdi ve Facebook (NASDAQ:FB) CEO’sunu Amerika’nın kara para aklama aykırısı maddelerini kasıtlı olarak delmeye çalışmakla suçladı. Siyasetçinin kelamları ağır tartışmalara yol açtı.

Sherman’ın açıklamalarına, Zuckerberg’in uyuşturucu hükümdarı Joaquin “El Chapo” Guzman’a arkadaşlık isteği gönderdiğini gösteren uydurma bir Facebook ekran imajı eşlik etti. Altta, milyarderin başka arkadaşları olarak Filistinli küme Hamas (ABD ve AB’nin terör örgütü olarak nitelendirdiği), Kuzey Koreli başkan Kim Jong Un, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ve kayıtlı seks hatalısı Jeffrey Epstein olarak listeleniyordu.

Libra Hararetli Bir Duruşma Atlattı Sherman, Facebook’un Calibra kripto cüzdanının CEO’su olan David Marcus’u 17 Temmuz’da Kongre’de yapılan Libra ile ilgili bir duruşmada vazife aldı.

Kongre üyesi Finansal Hizmetler Komitesi’ne, Libra’nın “bu komitenin bu on yıl içinde baş edebileceği en büyük şey” olduğu konusunda uyardı ve Marcus’un Facebook ile Libra ortasında bir ayrım olduğu tezini reddetti.

Sherman, Zuckerberg’in milletvekillerinin önüne çıkmasını istedi ve hatta Libra’nın Amerika’yı Osama bin Ladin’in düzenlediği 11 Eylül saldırısından daha fazla tehlikeye sokma potansiyeli olduğunu tez etti. Açıklamasına şu sert sözlerle devam etti:

“Eğer bir sonraki vahim terör saldırısını finanse etmek için kripto para ünitesi kullanılacaksa, saatte 200.000 dolar alan üst üste 100 avukat, Zuckerberg’i Amerikan halkının gazabından koruyamayacak.”

The post Sherman: Libra Teröristlere Arkadaşlık İsteği Göndermek Üzere appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu