Singapur Merkezli Kripto Para Borsasından 4.2 Milyon Dolar Değerinde XRP ve ADA Çalındı

Singapur merkezli kripto para borsası Bitrue, yaptığı duyuru ile sistemlerinde bir güvenlik ihlalinin tespit edildiğini ve müşterilerine ilişkin 4 milyon dolar bedelindeki XRP ve ADA’nın çalındığını açıkladı.

Borsa birinci olarak bugün erken saatlerde planlı bakım nedeniyle tüm süreçleri askıya alacağını duyurmuştu. Lakin kısa bir mühlet sonra bir küme bilgisayar korsanın sistemdeki bir güvenlik açığından faydalanarak borsada bulunan kıymetli bir ölçüdeki kripto parayı çaldığı bilgisi paylaştı.

Bilgisayar korsanlarının 9.3 milyon Ripple (XRP) ve 2.5 milyon Cardano’yı (ADA) çaldıkları bildiriliyor. Çalınan kripto paraların toplam pahası yaklaşık 4.2 milyon dolara karşılık geliyor.

Borsa grubu, fonların sıcak cüzdandan çalındığını ve müşterilere ilişkin olduğunu belirtti. Bununla birlikte grup çalınan kripto paraları geri almaya çalışıyor. Bunun için ilgili mercilere bilgi verilmiş durumda. Borsa, müşterilerine çalınan kripto paralarının tamamının iade edileceğinin kelamını verdi.

Şu anda Bitrue, çalınan fonların dondurulması için Bittrex, Huobi ve ChangeNOW ile işbirliği yapıyor. Bunun dışında taarruza uğrayan borsa, müşterilerin olağan süreçlerini yerine getirebilmek için mümkün olan en kısa müddette sistemini açmak için çalışmalar yapıyor.

Bu taarruzla Bitrue’nin 2019’da ikinci kere gündeme gelmiş oldu. Yılın başlarında borsaya 13.000 Ethereum Classic’i (ETC) çalmak için yüzde 51 saldırısı düzenlenmişti. Borsa güvenlik sistemi sayesinde saldırıyı önlemeyi başarmıştı.

Haber İçeriği: Singapur Merkezli Kripto Para Borsasından 4.2 Milyon Dolar Kıymetinde XRP ve ADA Çalındı

Başa dön tuşu