T.C Merkez Bankası Kendi Kripto Parasını Çıkaracak!

11. Kalkınma Planı’na nazaran T.C Merkez Bankası blok zincirine dayalı olan yeni bir kripto para üretecek ve bu kripto para ünitesi Türk vatandaşlarınca kullanılabilecek. Kripto para yatırımlarının giderek daha fazla artış eğilimi gösterdiği ülkemizde, kripto para sahibi olacak olan insan sayısının giderek daha fazla artış eğilimi gösteriyor olması T.C Merkez Bankası’nın kendisine ilişkin dijital kripto para üniteleri (birimi) üretmek konusunda yeni adım atmak istiyor. Kripto paraların kısmi olarak faal olarak kullanımda olması, Türkiye’nin Petro ve misal kripto paralara erişmesi sıkıntı olsada yabancı ülkelerin kripto paralarınada erişmesinin önünde pürüz değil.

T.C Merkez Bankası üretecek olduğu yeni kripto parası ile birlikte daha çok dijital kripto paralara adımını bu sefer birinci sefer atacak ve insanlara kripto para kullanılmasında daha fazla reklam yapmış olacak. Kripto paraların geleceğini de bu ataklar çok yakından ilgilendiriyor.

Türk yatırımcıların kripto para sahibi olması ve daha fazla bilgi edinmesinde bu bahis etkin bir rol oynayacaktır.

Haberin devamı: T.C Merkez Bankası Kendi Kripto Parasını Çıkaracak! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu