Trump Bitcoin Karşıtı Tweet Attı, Bitcoin Büyüdü

Donald Trump, Bitcoin (BTC) hayranı olmadığını ve bu kripto para ünitesinin sanayi için “büyük” olduğunu söyledi. Trump mevzuya 12 Temmuz’da attığı tweetlerde değindi. Amerika Birleşik Devletleri liderinin kripto konusundaki caydırıcı olmayan değerlendirmesini yaptıktan sonraki saatlerde, Bitcoin fiyatı sabit kaldı. Bitcoin hakkındaki tweet açıklamasından sonra ise Cuma günü % 1’lik çıkar elde ederek bir büyüme kaydetti.

Savunucuların değerlendirmelerine nazaran, olumsuz olsun ya da olmasın, bu tweet Bitcoin için ruhsal bir dönüm noktası oldu. Çünkü Trump daha evvel bu mevzu hakkında halka açık bir halde konuşmaktan kaçınmıştı. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Bitcoin’i basma gereksinimini hissetti. Ve kamuoyunda hem global güçlerden bağımsız olduğunu hem de onlar tarafından ezilemediğini gösterdi. Tweetinde şu kelamlara yer verdi:

“Başarının kilidi açıldı! Yıllar evvel büyüyen kripto para ünitesi kullanımına karşılık vermek isteyen ABD liderinin koltukta oturduğunu hayal ettim. Evvel seni görmezden geliyorlar, sonra sana gülüyorlar, sonra savaşıyorlar, sonra da sen kazanıyorsun. Hepinizi 3. adıma getirdik.”

Tweet’e Gelen Yansılar Armstrong, Bitcoin destekçileri ortasındaki yüksek motivasyonu bu sözlerle örnekledi. Başkaları de, Google (NASDAQ:GOOGL) Trends tarafından belgelenen faiz artışına dikkat çekerek fiyatsız reklam için Trump’a teşekkür etti. Ayrıyeten liderin kelamlarında yanıldığını düşünenler de oldukça fazlaydı.

Kripto para teşebbüsçüsü Simon Dixon, “Tebrikler BTC topluluğu. ABD Lideri, artık bir tweet’e layık olduğumuzu düşünüyor. Bitcoin, ABD Doları cinsinden fiyatlandırılmaya başladığından bu yana % 23,440,508 oranında ABD dolarından daha yüksek bir performans sergiledi.” dedi.

Düzenli bir Bitcoin takipçisi olan Max Keizer, Trump’ın 2020’de yine seçilme talihini bitirdiğini düşünüyor. eToro kıdemli analisti Mati Greenspan, liderin kelamlarını “yılın en çok yükselen tweet’i için erken bir aday” olarak nitelendirdi.

Tweetlerden bu yana, öngörülenin bilakis BTC daha istikrarlı fiyat performansı gösteriyor. Buna karşın Bitcoin için meydana gelen bir “Trump pump” mümkünlüğü da analistler ortasında çekim gücü kazanıyor. Kriptograf ve Hashcash mucidi Adam Back şu kelamlara yer verdi:

“Trump Bitcoin için genel olarak yükselişe geçiyor, zira medya taktikleri jeo-politik meçhullüğü bastırıyor. Bitcoin’e akan tüm dolarlar için teşekkürler.”

Bu ortada, daha az bilinen öbür bir kripto para ünitesi de bu tartışmalardan yararlanma fırsatı buldu. 2016 yılının Mart ayında çıktığından beri bilinmeyen lakin bir altcoin olan TrumpCoin (TRUMP),% 28 oranında yükseldi.

The post Trump Bitcoin Aykırısı Tweet Attı, Bitcoin Büyüdü appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu