Türkiye’de Elektrik Fiyatına Zam Geldi: Madenciler Zorda Kaldı

Türkiye her ne kadar madencilik konusunda dünyanın kabul ettiği ölçekte ve sıklıkta bu işin yapıldığı bir yer olmasa da, birçok kişi kripto para madenciliği ile uğraşmakta ve bu işten de hayli hoş karlar elde edebiliyorlar. Bilhassa Bitcoin fiyatının sıçrama yaptığı ve 12 bin doların üstünde seyrettiği bir periyotta, madencilik yine çok karlı bir alternatif haline geldi. İşte bu noktada EPDK’nın yaptığı açıklama Türk kripto para bölümünde, bilhassa de madencilik özelinde, meşakkat yarattı.

Yapılan açıklamada elektriğe yüzde 15’lik bir artırım geleceği tabir edildi. Bu da madencilerin en büyük tüketim parametresi olan elektrik fiyatlarında bir meşakkat ve bilanço artışı yapacak.

Volatil bir piyasada iş yapan madenciler, bilhassa masraf kalemlerini olabildiğince kısmaya çalışıyor. Ne var ki, Türkiye’de son gelen elektrik artırımı ile madencilerin işinin artık daha da sıkıntı olacağını söylemek mümkün.

EPDK’dan yapılan açıklamada şu tabirler yer aldı:

“1 Temmuz’dan itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle vazifeli tedarik şirketlerinden elektrik gücü satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dahil yüzde 15 artış yapılmıştır. Bu kapsamda 1 Temmuz prestijiyle mesken abonelerince 100 kilovatsaatelektrik gücü için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 61.8 lira ödenecektir.”

Türkiye’de Elektrik Fiyatına Artırım Geldi: Madenciler Zorda Kaldı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu