Yükseliş Sinyali: Bitcoin’de Bu Paremetre Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde!

Blockchain.com izleme kaynağından edindiğimiz datalara nazaran, Bitcoin (BTC) hash rate’i 7 Temmuz’da  tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaştı. Evvelki rekor, Haziran ayının ikinci yarısında, Bitcoin’in hash rate’inin 65.19 TH/s’ye ulaşmasıyla kırılmıştı.

Hash rate, belli bir donanım yahut ağın her saniye gerçekleştirebileceği hesaplamaların oranıdır. Bu oran kripto para madencileri için epey değerli bir parametre. Zira daha yüksek hash rate demek madencilerin matematiksel sorunu çözme, bloğu mühürleme ve mükafatlarını toplama talihlerini arttırıyor. Daha yüksek bir ağ hash rate’i % 51 taarruzlarını gerçekleştirmek için gereken kaynak ölçüsünü da arttırdığından ağı daha inançlı hale getiriyor.

Kaynak: https://t.co/wl3hCAJaKx

— Alp Işık (@AlppIsik) July 7, 2019

Ağın hash rate’indeki artışlar çoklukla güç tüketiminin de arttığı manasına geliyor. Yeniden de, kripto para ünitesi yatırım eserleri ve araştırma şirketi CoinShares’ın son vakitlerde yaptığı bir araştırmada Bitcoin madenciliğinin %74.1’inin yenilenebilir güç ile yapıldığını sav ediyor.

Eylül 2018’den sonraki “kripto kışı” olarak isimlendirilen devirde Bitcoin ağının hash rate’i değerli ölçüde azalmıştı. Sonrasında Haziran ayında ise, Bitcoin’in ağının zorluğu tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaşarak madenciler ortasındaki rekabet artmıştı.

Elbetteki Bitcoin ağının hash rate’indeki bu artış, başta Bitcoin olmak üzere kripto paralara ilginin tekrar artmaya başladığının bir göstergesi. Görünen o ki madenciler, aygıtlarının tozunu alarak onları uzun bir ortadan sonra tekrar çalıştırmaya başladı.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

  • Cornell Profesörü Emin Gün Sirer Bitcoin’i Topa Tuttu
  • 9 Vilayette “Sikke” Operasyonu: İşte Detaylar
  • Dikkat: Tanınan Borsa Bu 9 Kripto Para Ünitesini Delist Edeceğini Açıkladı

Bu yazıyı toplumsal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Haberin devamını okumak için: Yükseliş Sinyali: Bitcoin’de Bu Paremetre Tüm Vakitlerin En Yüksek Seviyesinde!

Başa dön tuşu