2020’de Bitcoin’in Enflasyon Oranı %1,84’e Düşecek ve İşin Rengi Değişecek!

Bitcoin’in bu yılki astronomik yükselişi birçok farklı faktör tarafından desteklendi. İnsanların büyük çoğunluğu bu haftanın başlarında 13.000 dolarlık düzeyin nasıl aşıldığını anlamaya çalıştılar. Birçoğu önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan yarılanmadan ötürü bir rallinin kaçınılmaz olduğuna inanırken, bir kısmı Bitcoin’in yükselişinin FOMO’dan kaynaklandığına inanmayı tercih etti.

2020’nin Mayıs ayında Bitcoin ağındaki yarılanma ile Bitcoin madencileri için blok mükafatı ölçüsü yarı yarıya düşecek. Şu anda bir madenci başarılı bir halde çıkarttığı her blok karşılığında ödül olarak 12.5 BTC alıyor ve bu ödül yaklaşık 150 bin dolara karşılık geliyor. Önümüzdeki yıl bu ödül ölçüsü 6.25 BTC’ye düşecek.

Bitcoin ağındaki yarılanma her 210.000 blokta yahut yaklaşık dört yılda bir kere gerçekleşir. Son iki yarılanma 2016 ve 2012 yıllarında gerçekleşti. 2016’daki yarılanmadan bir ay evvel Bitcoin fiyatı yüzde 50 arttı.

Bitcoin piyasası 2016’dan bu yana büyük değişimler yaşadı. Artık daha fazla insan tarafından biliniyor ve bu beşerler gözünü ona çevirmiş durumda. Fiyatın yükseleceği ve astronomik düzeylere gideceğini düşünen yatırımcılar ise yatırım yapma konusunda bir yarış halindeler. Onların bu hareketi Bitcoin’in fiyatını üste çekmeye başlamış durumda.

Yarılanmanın bir başka kıymetli tesiri ise Bitcoin’in tüketici fiyat enflasyonunun düşürecek olması. Bu oran şu anda yüzde 3,76 ve yarılanma ile yalnızca yüzde 1,8’e düşmüş olacak. Bu bilgi birçok vakit gözden kaçırılsa da global finans sisteminde hayli kıymetlidir.

Kripto para analisti Rhyth Trader, enflasyon oranındaki düşüşü 9 Temmuz’da attığı bir tweet ile öne çıkardı. Yüzde 1,8’lik bir enflasyon oranının merkez bankaları tarafından belirlenen yüzde 2’lik enflasyon gayesinden düşük olmakla kalmayacağını, tıpkı vakitte altının yıllık bazdaki arz oranına denk hale geleceğini belirtti.

Bitcoin’in 1,8’lik bir enflasyon oranı ABD doları, Çin Yuanı, Rus Rublesi ve Hindistan Rupisi’nden daha düşük enflasyon oranına sahip olacağı manasına geliyor. Enflasyon oranlarının çok değişken ve yıllık olarak ayarlandığı unutulmamalı. Buna rağmen Bitcoin’in enflasyon oranı dört yıl boyunca değişmeden kalacak ve insanlara klâsik finansal sistemlere güvenmemeleri gerektiğini bir defa daha göstermiş olacak.

Haber İçeriği: 2020’de Bitcoin’in Enflasyon Oranı %1,84’e Düşecek ve İşin Rengi Değişecek!

Başa dön tuşu