2022 düşüşünü tahmin eden analist, 2023’te BTC için ne düşünüyor?

Investing.com – 2022 yılında büyük bir darbe alan kripto paralar, 2023 yılına nispeten uygun başladı. Geçen 10 günlü mühlet zarfında çift haneli oranlarda çıkarlar görüldü, lakin mevcut düzeyler, boğa piyasası tepesinden epey uzak.

2023 yılında kripto piyasası için hissiyat değişir mi? Bunu söylemek için çok erken olsa da Twitter’da yüksek takipçili analistler görüşlerini sunmaya başladı. Bunlar ortasında CryptoCapo takma isimli analist, kripto fiyatlarındaki bir trend dönüşü için şimdi onay alınmadığı fikrini ortaya koyuyor.

2022 yılında Bitcoin’in düşüş trendine gireceğini kestirim eden analist, artık ise piyasada görülen kısa vadeli kıpırdanmanın bir boğa tuzağına dönebileceğini ihtimali üzerinde duruyor.

CryptoCapo, piyasayla ilgili son yorumunda düşüş trendi boyunca rastgele yükseltilen birtakım altcoin’ler olduğunu ve bu da yatırımcılar ortasında fırsatı kaçırma korkusu olarak tabir edilen FOMO tesiri oluşturabileceği konusunda ihtarda bulunuyor.

Analist, yorumunun devamında kripto paraların şimdi yükseliş trendi için bir onay almadığını ayı eğiliminin şimdi bozulmadığını lisana getiriyor. Bu bağlamda CryptoCapo, Bitcoin ve altcoin’lerin şu an kaybedilen takviye noktalarını direnç olarak test ettiğini söyledi.

Sonuç olarak analist, bu yorumuyla Bitcoin’in muhtemel bir düzeltme ihtimalinin göz gerisi edilmemesi gerektiğini düşünüyor. Fakat analistin yorumuna karşılık veren birtakım takipçileri, birebir fikirde değil. Kendi yorumlarını ekleyen takipçilerden kimileri Bitcoin’in 4 yıllık piyasa döngüsüne dem vurarak bu döngünün devamına en büyük kripto paranın boğa piyasasına geçeceğine inanıyor. En ölçülü kestirim ise bu yılın birikim etabında geçtikten sonra 2024 yılında yükselişin geleceği tarafında.

Kripto piyasaları makroekonomik göstergelerden etkilenmeye devam ediyor

Son yıllarda kripto piyasasında kurumsal yatırımcı sayısı arttıkça Bitcoin ve altcoin’ler, makroekonomik göstergelerden daha çok etkilenmeye başladı. Bu da kripto piyasaları ile bilhassa ABD pay piyasaları ortasındaki korelasyonu artırdı.

Bu hafta yayımlanacak ABD enflasyon bilgileri de dikkatle takip edilen makroekonomik göstergelerden biri. Fed’in faiz kararında dikkatle takip ettiği enflasyon sayıları, kripto paraların istikameti için de belirleyici olabilir. Öbür yandan Perşembe günü açıklanacak ABD Tüfe verisi öncesi, kripto paraların global piyasalara emsal biçimde temkinli kaldığı görülüyor.

Ayrıca bugün Fed Lideri Powell’ın da TSİ 17.00’de yapacağı konuşma öncesi piyasalar bekleme moduna geçmiş durumda.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu