Trump Bitcoin Yasağı Getirebilir!

Ekonomist ve tüccar olan Alex Krueger, 15 Temmuz’da Twitter’da birtakım çıkarımlarını paylaştı. Açıklamasında Trump, Bitcoin ve kripto para ünitelerine değindi. Buna nazaran, Amerika Birleşik Devletleri Lideri Donald Trump Bitcoin yasağı getirebilir. Yasakladığı takdirde Bitcoin BTC fiyat çökmesine neden olabilir. Fakat yasalar onu engelleyecektir.

Geçtiğimiz hafta genel olarak kripto para ünitelerinden hoşlanmadığını açıklayan Trump, başlangıçta pazar hassaslığını etkilemedi. Hafta sonunun akabinde gelişen bir tesir ise, Bitcoin ‘i 10.000 doların altına çekti.

Trump’ın kripto para ünitelerini yasaklama ihtimaline dair özel bir varsayım ve açıklama yayınlayan Krueger, Trump’ın teorik olarak biraz başarılı olabileceğini savundu.

Perakende ve kurumsal yatırımcılar için giriş ve çıkış noktalarını hedefleyen lider, Bitcoin’i özgür tüketiciler tarafından kullanılmayacak biçimde izole edilmiş, daha likit olmayan bir varlığa dönüştürmeyi amaçlayabilir. Kruger, açıklamasında şu kelamlara yer verdi:

“Trump, bankaların kripto para borsalarına hizmet etmesini yasaklayarak prestiji para şeritlerinden sonra gidebilirdi. Yahut XYZ şartları yerine getirilmediği sürece bankaların hizmet alışverişinde bulunmamasını talep edebilir ve bunu neredeyse imkansız kılar.”

Ancak gerçekte Trump, Kongreyi Bitcoin ünitesini yasaklama gereksinimi konusunda ikna etmeli. Ve yürütme buyruğu yahut gibisi acil durum tedbirleri ile gerçekleşmiş olsalar bile milletvekilleri taleplerini devirebilir. Krueger’in açıklamasına nazaran tam da bu nedenle bir yasaklama uygulanabilir, lakin yasa haline gelme mümkünlüğü son derece düşüktür.

Ünlü ekonomist bu yorumları, ana akım medyanın dikkatsizce, Trump’ın 2020 cumhurbaşkanlığı seçimleri için Bitcoin’i bir kampanya konusu haline getirdiğini öne sürmesinden birkaç gün sonra yayınladı.

Forbes’in belirttiği üzere, adaylar farklı görüşlere sahip. Bilhassa de Andrew Yang uzun vakittir zıt bir görüşe sahip. Bitcoin’in aslında ulusal siyaset seviyesinde benimsenecek bir şey olduğunu sıkça lisana getiriyor.

The post Trump Bitcoin Yasağı Getirebilir! appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu