Hindistan Kriptoyu Toptan Yasaklamayı Düşünüyor

Hindistan ve kripto paralar nitekim çok farklı bir ikili oldular. Ülkenin hükümeti her fırsatta başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto paralara karşı sert sözler kullandı ve bunu da çıkardığı kanunlar ile destekledi. Merkez bankası, geçtiğimiz devirde yayınladığı bir buyruk ile, kripto para borsalarıyla çalışan ticari bankaların lisanslarına el koyacağını duyurmuş ve bu karar sonrasında ülkenin en büyük kripto para borsaları birer birer iflas bayrağını çekmişti.

İşin enteresan yanı ise, tüm bunlara karşın Hindistan’ın kripto para tradingi konusunda dünyanın en faal ülkelerden biri olmasıydı. Bahisle ilgili imzalar toplandı, mitingler düzenlendi lakin görünüşe nazaran bunlar hükümeti fikrinden geri döndürmedi. Hatta tam tersine, Hindistan hükümeti bu alanda yaptığı atağın dozajını da arttırmayı planlıyor ve ülkede tüm kripto paraları yasaklamak istiyor.

Bitcoin, Ethereum ya da öteki bir kripto para dinlemeden, tüm bölümü toptan olarak yasaklama yoluna gitmeyi hedefleyen Hindistan hükümetinin bu atılımı geçtiğimiz günlerde bir haber ile duyuruldu. Mevzuyla ilgili ortaya bir evrak atan ünlü teknoloji avukatı Varun Sethi, Hindistan hükümetinin önümüzdeki devirde yürürlüğe koyacağı yasa taslağının dokümanını internette paylaştı. Bakalım önümüzdeki periyotta mevzuyla ilgili neler olacak?

Hindistan Kriptoyu Toptan Yasaklamayı Düşünüyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu