Anadolu Isuzu (IS:ASUZU), fabrikasında düzenlediği merasimle 170 bininci aracını üretim bandından indirdi.
Şirketin açıklaması şöyle:
Anadolu Isuzu, fabrikasında düzenlediği merasimle 170 bininci aracını üretim bandından indirdi.
Anadolu Kümesi İdare Şurası Lideri Tuncay Özilhan, Anadolu Isuzu İdare Konseyi Üyeleri, Anadolu Kümesi Otomotiv Küme Lideri Bora Koçak ve Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan’ın iştirak gösterdiği merasimle banttan indirilen araç, birebir vakitte 17 bininci ihraç edilecek araç olarak da dikkat çekiyor.
Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, 1983 yılından bu yana üretimini gerçekleştirdiği Isuzu marka otobüs, midibüs, kamyon, kamyonet ve pick-up araçlarıyla başarılı birçok projeye imzasını attı. Japonya haricinde Isuzu üretim kalitesini tabir eden IMM sertifikasına sahip tek fabrika olma özelliğini taşıyan Anadolu Isuzu fabrikası, 22 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen merasimle 170 bininci aracını üretim bandından indirdi. Tıpkı vakitte ihracat pazarlarında son yıllarda yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Anadolu Isuzu, düzenlediği merasimde banttan indirilen aracı ihraç ederek 17 bininci aracını ihraç etmiş olacak.
Anadolu Isuzu’nun 170 bininci aracının üretilmesi ismine düzenlenen merasimde bir konuşma yapan Anadolu Kümesi İdare Heyeti Lideri Tuncay Özilhan; “Anadolu Kümesi olarak, Japon iş ortağımız Isuzu ile 36 yıl evvel çıktığımız seyahatte 170 bininci aracımızı üretim bandından indirmenin memnunluğunu yaşıyoruz. Bugünün bir öteki değeri de banttan indirdiğimiz otobüsümüzün yurt dışına ihraç edilecek olması. 1994 yılından beri ihracat yapıyoruz ve bu araçla birlikte 17 bininci aracımızı yurt dışına ihraç edeceğimizi hepinize müjdelemek istiyorum.” dedi.
Tüm ülkeye yayılmış başarılı teşkilatı ile iç pazarda güçlü olduklarını belirten Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, konuşmasına “Son yıllarda büyüdüğümüz ihracat pazarlarındaki başarımızı her sene daha da perçinliyoruz. Anadolu Isuzu olarak bugün itibariyle 44 farklı ülkede faaliyet gösteriyoruz. Terzi isçiliğinde ve özeninde araçlar üretebiliyoruz ve dünya pazarlarında bu alanda rekabetçi bir duruma geldik. Her ülkenin kendi muhtaçlığına nazaran farklı spesifikasyonlarda araç yapabilen, süratli çevik ve ustalığı, birikimi yüksek dünya çapında bir grup ve fabrikayız artık. Bu gurur hepimizin.” halinde devam etti.
Ticari araçlarda 36 yıllık başarı
1983 yılından bu yana hem üretimde hem de ihracatta başarılı işlere imza atan Anadolu Isuzu, ticaretin yükünü çekerken tıpkı vakitte Türkiye’nin birçok yerinde yetkili servisleriyle süratli tahliller sunarak müşterilerinin memnuniyetini en üst düzeyde tutuyor. Ulaşım kesiminde meselesiz olarak bilinen Isuzu araçlarının sahipleri, araçlarını uzun yıllar kullanırken, satış sonrası hizmetlerden de azamî düzeyde yararlanıyor. Türkiye’nin 63 vilayetinde 102 yetkili servisle Türkiye’nin en geniş ticari araç servis hizmetini sağlayan Anadolu Isuzu, yurt dışı yapılanmasında ise 5 yıl evvel aldığı kararla yeni yatırımlarıyla dikkat çekiyor. 2019 yılı ile birlikte 32 distribütörü ile 44 farklı ülkede hizmet veren
Anadolu Isuzu, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD)’nin 2019 yılı başında düzenlediği ödül merasiminde İhracat Muvaffakiyet Mükafatına layık görüldü.
1984 yılından günümüze farklı segmentlerde eser çeşitliliğiyle dikkat çeken Anadolu Isuzu, bugüne kadar toplamda 85.913 adet kamyon, 32.602 adet kamyonet, 43.957 adet midibüs ve otobüs, 7531 adet de hala Türkiye’de üretilen birinci ve tek Pick-up olma özelliğini taşıyan Isuzu D-Max üretimi gerçekleştirdi. 36 yıllık süreçte 170 bin araç üreten Anadolu Isuzu, ihracat pazarlarında son yıllardaki atılımlarıyla toplamda 17.110 araç ihraç etme muvaffakiyetini gösterdi.
Global marka olma yolunda ihracat başarıları
Global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Anadolu Isuzu, 2015’te başlayan değişim süreciyle birlikte ihracatta büyük bir ilerleme kaydetti. Anadolu Isuzu, Euro cinsinden 2015’te 29 milyon, 2016’da 56 milyon, 2017’de 67 milyon, 2018 ise 93 milyon Euro ihracat geliri elde etti. 2023 yılına kadar ihracatını iki katına çıkarmayı hedefleyen Anadolu Isuzu, geçtiğimiz yıl yaptığı atılımlarla kendi markası AOS’u da yaratarak İngiltere, İrlanda, Rusya ve Güney Amerika üzere bölgelerde faal rol oynamaya başladı. 2018 yılında yurt dışında 964 adet araç satışı gerçekleştiren Anadolu Isuzu, 44’ten fazla ülkedeki distribütör yapılanmasını 2022 yılında 60’a yakın ülkeye genişleterek güçlü bir global otobüs markası olmak istiyor. 2018’deki 93 milyon Euro ihracat muvaffakiyetinden sonra amaçlarını büyüten Anadolu Isuzu, 2019 yılında ise 120 milyon Euro amacına ulaşmayı planlıyor.
Güçlü Ar-Ge yapılanmasıyla terzi işçiliğinde araçlar
2009 yılında Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanan birinci Ar-Ge merkezlerinden biri olan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi, 2015 yılında değerli bir yatırımla 6220 metrekare kapalı alana sahip şu anki Ar-Ge merkezine geçerek 100’e yakın Ar-Ge mühendisiyle faaliyetlerini sürdürüyor. İthal tahlillere gereksinim duymadan en ileri teknolojilerle üretim yapabilme kapasitesine sahip olan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi’nde araçlar dizaynından donanımlarına, testlerinden kalite denetimine kadar tam kapasite halde hazırlanabiliyor.
Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezinde son 1 yılda elde edilen başarılı çalışmalarla birçok bölümde yeni faaliyet alanları da doğdu. Birinci olarak 2018 yılının başında sunulan ve alçak tabanıyla değişen pazar gereksinimlerini karşılayan Yeni Isuzu Novociti Life, hem yurtiçi, hem de yurtdışında yüksek satış sayılarına ulaştı.
Nisan ayında lansmanı yapıldıktan sonra 3 ödül alan Novociti Life, bilhassa Avrupa’daki Belediyelerin gözdesi oldu. 2017 yılı sonunda Turquality kapsamında düzenlenen Design Turkey’den “İyi Tasarım Ödülü” alan Novociti Life, ikinci mükafatını A’Design Award & Competition’dan “Gold A’Design Award” ile aldı. 3. ve son mükafatını ise Polonya’nın Kielce kentinde düzenlenen Transexpo Fuarı’ndan “New Model Bus” kategorisi 3.lüğüyle alan Isuzu Novociti Life, toplu ulaşımda midibüs segmentinde önder pozisyondaki Anadolu Isuzu’yu çok daha güçlü pozisyona taşıdı.
Türkiye’nin birinci yüzde 100 elektrikli kamyonu NPR 10 EV’yi farklı iş ortaklarıyla birlikte geliştiren Anadolu Isuzu, bu bahiste tıpkı vakitte smart mobility ve yüzde 100 elektrikli otobüs çalışmalarıyla 2017 yılından bu yana ağır olarak çalışmalar yürütüyor.
İlk sağdan direksiyonlu otobüs ve midibüsleri 2018 yılı sonunda Ar-Ge merkezinin dayanağıyla üreten Anadolu Isuzu, AOS ismini verdikleri araçlarıyla başta Rusya, İngiltere üzere pazarlar olmak üzere Latin Amerika ve Amerika’da etkin rol oynamak istiyor.
Savunma sanayi için Çek Tatra kümesiyle stratejik bir iştirake başlayan Anadolu Isuzu, Türkiye’de, arazi kurallarına uygun, 6×6, 8×8, 20×20 çekiş sistemlerine sahip özel lojistik hedefli yerli kamyonların geliştirilmesine ve üretimine Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi’nde başladı.
2018 yılının Aralık ayında yeni okul yönetmeliğine uygun olan ve dünyadaki en inançlı okul servisi olan Isuzu Novo Okul Servisini geliştiren Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi, ülkelerin ve belediyelerin gereksinimlerine nazaran farklı özelliklerde toplu ulaşım araçları, kamyonlar ve elektrikli araç geliştirmeleri, üretimleri yapabiliyor.
Ar-Ge’deki üstün başarısıyla ülkelerin gereksinimlerine nazaran farklı araçlar üreterek terzi işçiliğinde çalışan Anadolu Isuzu, bu alandaki yeteneğiyle son yıllarda birçok Avrupa ülkesi belediyelerinden yüksek adetli sipariş alarak, teslimatlarını gerçekleştirme başarını gösterdi.
-iDeal Haber Merkezi-