Mt. Gox’ın Bitcoin geri ödemeleri yıl sonuna ertelendi

Investing.com – Kripto piyasasının birinci Bitcoin borsalarından ve yaşadığı hack saldırısı sonrası 2014 yılında iflas eden Mt. Gox’ın kayyum heyeti, geri ödemeye yönelik vakit çizelgesinde bir ertelemeye gitti.

Yıllardır fonlarına ulaşamayan alacaklılar ise bu ertelemenin akabinde bir müddet daha beklemek zorunda kalacak. Yapılan bildirime nazaran ödeme tarihi en az 2 ay daha ertelendi. Böylelikle birinci ödeme tarihinin otomatik olarak Eylül ayından sonra mümkün olan en kısa müddette ödeneceği istikametinde bir açıklama yapıldı.

Aynı vakitte alacaklıların hak taleplerini iletmeleri için son müracaat tarihi de 10 Ocak’tan 10 Mart tarihine ertelenmiş oldu.

Erteleme, Kraken borsasından mı kaynaklandı?

Piyasada Mt. Gox kayyum heyetinin ödeme ile ilgili vakit çizelgesini güncellemesinin geçtiğimiz günlerde Japonya pazarından çıkma kararı alan Kraken ile ilgili olabileceğine dair spekülasyonlar var. MT. Gox alacaklılarının fonlarını alabilmeleri için birkaç borsa ortasında seçim yapması gerekiyordu. Bu borsalardan biri ise Kraken’di. Lakin borsanın Ocak ayında Japonya pazarınan çıkma kararsı sonrası alacaklıların ödeme yeri konusunda bir güncelleme yapması gereği ortaya çıktı.

Mt. Gox kayyumunun yaptığı açıklamada birtakım alacaklıların bilgilerini güncellemeleri için müddet uzatımına gidileceğini açıklaması, bu gelişme ile uyuşuyor. Kraken’in Japonya’dan çıkış birçok alacaklıyı etkilemese de toplu olarak yapılacak geri ödemeler için tüm alacaklıların bilgilerin yeni olmasına değer verildiği görülüyor. 

Diğer yandan bir efsane haline dönen Mt. Gox’ın çöküşü, Bitcoin piyasasını derinden etkileyen birinci ve en değerli olaylardan biriydi. Yıllar boyunca Mt. Gox alacaklarına yapılacak ödemelerin Bitcoin fiyatını olumsuz etkileyeceği tarafında oluşan algı, Bitcoin piyasasında bir baskı oluşturdu. 

Son duruma nazaran ödemelerin yıl sonuna ertelenmesi ve Bitcoin fiyatının son iki yılın taban düzeylerine çekilmesi, Mt. Gox ile ilgili toplu satış baskısı kaygılarını de azaltmış durumda.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu