ABD Hazine Bakanı’ndan Libra, Bitcoin ve Kripto Paralara İlişkin Önemli Açıklamalar

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bugün düzenlediği basın toplantısında Facebook’un kripto parası Libra başta olmak üzere, Bitcoin ve başka kripto para ünitelerine ait açıklamalarda bulundu.

Mnuchin, Facebook’un kripto parası Libra’nın kara para aklamada ve terörizm finansmanında kullanılabileceğini öne sürerek “Bu aslında bir ulusal güvenlik sorunu. Dijital varlık servis sağlayıcılarının gölgelerde çalışmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

ABD Hazine Bakanı “Bitcoin üzere kripto paralar, siber hata, vergi kaçakçılığı, haraç, fidye, yasa dışı uyuşturucular ve insan kaçakçılığı üzere milyonlarca dolarlık yasa dışı faaliyetleri desteklemek için kullanıldı.” diyerek Bitcoin’in tehlikeli bir dijital varlık olduğunu tabir etti.

Mnuchin açıkça Facebook’un bu türlü bir işe kalkışmasından rahatsızlık duyduğunu söz ederek, “Onlar ve başkalarının, bizi rahatlatmadan evvel yapacak çok işleri var” dedi. Mnuchin ayrıyeten, “Bitcoin’in spekülatif tabiatından kaygı duyuyoruz ve ABD finansal sistemini dolandırıcılıktan muhafazayı sağlayacağız.” sözlerini kullandı.

Hazine Bakanı, “Facebook’un Libra’sı ve kripto para alanındaki öbür gelişmeler konusunda öncelikli maksadımız finansal sistemimizin bütünlüğünü korumak ve berbata kullanımı önlemek.” dedi ve Facebook’un yasal meseleleri büsbütün giderene kadar kripto parasını piyasaya süremeyeceğini belirtti.

Bakan, bu mevzuyu Fransa’da gerçekleştirilecek olan G7 tepesinde başka yedi büyük küreselen iktisatların maliye bakanlarıyla ele alacaklarını açıkladı ve mevzuyu Fed Lideri Jerome Powell ile de geniş biçimde tartıştığını söyledi.

Mnuchin, Bitcoin ve öteki kripto paralara yatırım yapma konusunda vatandaşları dikkatli olma davetinde bulundu. ABD Hazine BakanıNın basın toplantısı ABD Lideri Donald Trump’ın Bitcoin üzere kripto paraların bir hayranı olmadığını açıklamasından birkaç gün sonra geldi. Trump’ın Bitcoin’i yasaklayacağı savı ABD Hazine Bakanı’nın açıklamasına bakıldığında bir argümandan daha fazlası üzere duruyor.

Haber İçeriği: ABD Hazine Bakanı’ndan Libra, Bitcoin ve Kripto Paralara Ait Kıymetli Açıklamalar

Başa dön tuşu