ABD’deki Binance soruşturmasında yeni gelişme

Kripto para üniteleri yeni haftaya yükselişle başladı. Bitcoin (BTC), günün birinci saatlerinde 17.000 doları aşmayı başardı. Lakin ekosistem için kritik kıymete sahip Binance soruşturması ile ilgili değerli bir gelişme yaşandı.

Washington Post tarafından paylaşılan bir habere nazaran ABD’de devam eden soruşturmaya yönelik, kimi hedge fonlar, yani yatırım şirketleri mahkemeye çağrıldı. Habere nazaran federal savcılar, Binance ve hedge fonları ortasındaki ilgiyi incelemek istiyor.

Haberdeki anonim iki kaynağın aktardığına nazaran bu münasebet ile son aylarda birtakım kuruluşlar, ABD’nin Seattle’daki Washington Batı Bölgesi Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında mahkeme celbi aldı.

Yetkilerin bu son atağındaki temel amaç, dev kripto para borsası Binance ile bu yatırım şirketleri ortasındaki süreçleri incelemek.

Bilindiği üzere Binance, 2018 yılından bu yana ABD’de soruşturma altında. Savcılar, en yüksek hacimli kripto para borsasının kara para aklama ile bağlantılı süreçler gerçekleştirmiş olabildiğinden şüpheleniyor. Binance’in yaptırım ihlalleri ve kara para aklama iletimi yapmış olabileceği belirtiliyor.

Binance Uzun Müddettir Soruşturma Altında

2018 yılında ABD’de Binance’in kimlik doğrulama uygulamaları, yetkili kurumlar tarafından yetersiz bulundu. Kuruluşlar, cürüm ile iltisaklı bireylerin bu nedenle kara para aklama maddelerini ihlal edip etmediğini araştırıyor.

ABD’de Banka Kapalılığı Yasası, kripto para borsalarının Hazine Bakanlığına kaydolmasını ve Kara Para Aklamayı Tedbire (AML) düzenlemelerine uymasını kaide koşuyor.

Binance ise son yıllarda düzenlemelere ahenk sağlamak için ağır uğraş sarf ediyor. Dev borsa, 2022 yılında güvenlilik ve uyumluluk ile ilgilenen çalışan sayısını %500 artırdı.

Ayrıca bilhassa ABD’de, bahse yönelik bilgi sahibi değerli şahısları danışman olarak görevlendirdi. Son olarak dev borsa, geçtiğimiz hafta Sertifikalı Yaptırım Uzmanları Derneğine (ACSS) katıldı. Bu iştirak ile borsanın çalışanlarının düzenlemeler ve yaptırımlar konusunda eğitileceği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra Binance, yakın devirde Chamber of Digital Commerce isimli kıymetli kripto para topluluğuna katıldı. ABD’de kripto para ekosistemi üzerinde lobicilik faaliyetleri yürüten kuruluş; vergi, kara para aklama ve token’ler hakkında olumlu düzenlemeler için siyaset yürütüyor. Dapper, Bitpay, Ripple, Circle üzere kripto para kuruluşları da toplulukta yer alıyor.

Bu makale birinci olarak BeInCrypto üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu