Ali Yalçın Cumhurbaşkanıyla 29 Nisan’da Görüşecek! 3600 Ek Gösterge Masada..

Kamu İşçilerine Bayram Öncesi 12 Bin Lira Tediye Ödemesi!

Kamu İşçilerine Bayram Öncesi 12 Bin Lira Tediye Ödemesi!

29 Nisan’da bir araya gelecek olan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesine kamu çalışanları gözünü çevirmiş durumda.

29 NİSAN’DA ÖNEMLİ GÖRÜŞME!

Ulusal basınına yansıyan haberlerde 29 Nisan 2024 tarihinde yapılacak görüşmede aşağıda belirtilen kararların çıkmasının beklendiği vurgulandı.

Yapılacak düzenleme sonrası yaklaşık 5 milyon memur ve emeklisinin maaşlarında artış yapılması öngörülüyor.

1. DERECEYE YÜKSELEN MEMURLAR FAYDALANACAK

3600 ek gösterge düzenlemesinin ardından birinci dereceye yükselen tüm memurların ek gösterge oranları 3600’e yükselecek.

Birinci dereceye yükselen tüm memurlar için 3600 ek göstergeden faydalanmaları öngörülen düzenlemeyle öğretmenler, polisler, sağlık çalışanları ve din görevlileri de dahil olmak üzere bir çok memur grubu artıştan faydalanacak. Öte yandan 3600 ek gösterge artışının memur aylıklarında da yükselişe sebep olacağı belirtiliyor.

Olası 3600 ek gösterge düzenlemesinin memur maaşlarına etkisine dair uzmanlar tarafından verilen bazı örnekler şu şekilde oldu:

ÖRNEK MAAŞLAR!

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı görev yapan polislerin 3600 ek gösterge ile birlikte yaklaşık olarak maaşlarda 2000 TL’lik bir artıştan faydalanacağı belirtilirken Sağlık Bakanlığına bağlı hemşire kadrosunda görev yapan bir personelin ise 3600 ek gösterge düzenlemesinin ardından maaşının yaklaşık 1500 TL artacagi belirtiliyor.

İktidar ile yetkili konfederasyon arasında yapılan toplu sözleşme protokolünün ardından 3600 ek gösterge düzenlemesinin 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

3600 ek gösterge düzenlemesi nedir?

Ek gösterge memurların maaşlarının ve emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan önemli katsayı olarak göze çarpıyor. Bir memurun ya da emeklinin ek göstergesi ne kadar yüksek olursa maaş ve emekli aylıkları da o kadar yüksek oluyor diyebiliriz.

3600 ek gösterge düzenlemesi yaklaşık 2018 yılından bu tarafa 6 yıldır memurların beklediği önemli bir düzenleme olarak göze çarpıyor.

Editör: Haber Merkezi
Başa dön tuşu