Powell Depremi! Bitcoin’deki Kayıp %10’u Geçti! Bitcoin Neden Düşüyor?

Federal Rezerv (Fed) Lideri Jerome Powell, Facebook’un Libra ismiyle bir dijital para oluşturma planını, ortaya çıkan önemli tasalar giderilene kadar askıya alması davetinde bulundu. Powell’ın bu davetinden saatler sonra Bitcoin ve altcoinlerdeki epeyce sert bir düşüş başladı.

Powell, “Libra mahremiyet, para aklama, tüketicinin korunması ve finansal istikrar bahislerinde birçok önemli tasa ortaya çıkardı. Bu kaygılar giderilmeden Libra projesinin ilerleyebileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

Özellikle hudut ötesi ödemeleri hedefleyen Libra’nın duyurulmasından evvel ve duyurulmasından sonra Bitcoin’in fiyatı önemli oranda yükselmişti. Fiyatta kritik eşik 10.000 dolar geçilmiş, 14.000 dolara kadar çıkılmıştı. Fiyat hareketlerine bakıldığında Libra’nın yatırımcıları Bitcoin’e çektiği açıkça görülüyordu. Fakat Powell’ın açıklamalarından saatler sonra Bitcoin’de sert bir düşüş başladı.

Powell’ın “ciddi kaygılar var” demesi ve “bu kaygılar giderilene kadar projenin askıya alınması” davetinde bulunması projenin geleceğine inanan yatırımcıları korkutmuş olacak ki Bitcoin güçlü bir satış baskısıyla karşı karşıya.

Coin360’ın datalarına nazaran, en büyük kripto para ünitesi son 24 saatte yüzde 11,70 oranında bedel kaybetti. 13.100 dolar düzeyini gören Bitcoin, haberi hazırladığımız sırada 11.449 dolardan süreç görüyordu.

Haber İçeriği: Powell Depremi! Bitcoin’deki Kayıp %10’u Geçti! Bitcoin Neden Düşüyor?

Başa dön tuşu