Almanya Merkez Bankası: Libra Engellenmemeli

Almanya Merkez Bankası lideri Jens Weidmann, son G7 etkinliğinde Facebook (NASDAQ:FB) Libra lehine konuştu.

Jens Weidmann Almanya Merkez Bankası lideri ve Avrupa Merkez Bankası idare heyeti üyesi. Weidmann açıklamasında global düzenleyicilerin bu projeyi başlangıç ​​aşamasında bastırmaması gerektiğini savundu. Haber, eToro üst seviye pazar analisti Mati Greenspan’ın 19 Temmuz’da paylaştığı bir e-posta bülteninde yayınlandı.

Habere nazaran, Weidmann’ın son G7 toplantısında Libra projesini desteklediğini ve Libra üzere kripto para ünitelerinin kelam vermeleri durumunda tüketicilerin ilgisini çekebileceğini öne sürdüğü bildirildi.

Almanya devletinin merkez bankası olan Bundesbank’ın lideri, global toplumu Libra üzere teşebbüslere vakit ayırmaya çağırdı. Libra ünitesinin gelişiminin yeni kademesini vurguladı. Ve tüm ayrıntılar açıklığa kavuşturulmadan yenilikçi kavramları bastırmanın düzgün olmayacağını söyledi.

Önceden, Bundesbank’tan öbür bir temsilci olan Burkhard Balz, kripto para ünitelerinin finansal istikrar için bir tehdit oluşturmadığını argüman etmişti.

“Kontrol Edilmeden Kripto Para İhraç Eden Şirketler Kabul Edilemez” Bu ortada, G7 maliye bakanları yakın vakitte Libra üzere dijital para üniteleri hakkında ikazlarda bulundu. Sıkı bir halde düzenlenmedikleri takdirde dünyanın finansal sistemi için risk teşkil ettiği konusuna dikkat çektiler. 18 Temmuz’daki bir basın toplantısı sırasında, Fransa maliye bakanı Bruno Le Maire, G7’nin “demokratik denetim olmadan kendi para ünitelerini ihraç eden özel şirketleri kabul edemeyeceğini” söyledi.

Weidmann’ın Libra ünitesine yönelik yeni takviye bildirileri, dijital para üniteleri hakkındaki evvelki kelamlarıyla çelişkili. Mayıs ayı sonlarında, Weidmann, finansal sistemin istikrarsızlaştırılması da dahil olmak üzere, dijital para ünitelerinin potansiyel riskleri konusunda telaşlarını lisana getirdi. O devirde yetkili, dijital para ünitelerine kolay erişimin, borç verenlerin çöküşünü hızlandıracağını, bunun da bankaların iş modelini uygun bir ekonomik ortamda bile değiştirebileceğini söyledi.

The post Almanya Merkez Bankası: Libra Engellenmemeli appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu