Japon Kripto Borsası Bitpoint Hack Saldırısına Uğradı

Japon Kripto Borsası Bitpoint, XRP, Bitcoin (BTC) ve başka kripto para üniteleri içeren kesitlerde 32 milyon dolar kaybettikten sonra tüm hizmetleri askıya aldı. Bitpoint 12 Temmuz’da resmi bir duyuruda bulundu. 32 milyon dolar kıymetindeki kaybın 23 milyonu borsanın müşterilerine aitti. Geri kalan 9,2 milyon ise borsanın kendisinindi.

Bloomberg, Bitpoint’in ana şirketi Remixpoint Inc.’in paylarının olayla ilgili haberleri takiben % 19 oranında kıymet kaybettiğini açıkladı. Ve Tokyo’da saat 1.44’den itibaren çok ölçüde satış buyrukları nedeniyle ticaret yapılmadığını bildirdi.

XRP ve Bitcoin’in yanı sıra, etkilenen sıcak cüzdanlarda Litecoin (LTC) ve Ethereum (ETH) da dahil olmak üzere toplam beş farklı kripto para ünitesi depolanmıştı. Bitpoint’in açıklamasında borsanın soğuk cüzdanlarının ziyan gördüğü bildirilmediği belirtildi.

Bitpoint, Bloomberg’e nazaran geniş çaplı sanayi işletmelerinin kontrolleri sırasında Japonya’nın mali düzenleyicisi Mali Hizmet Ajansı’ndan (FSA) bir iş geliştirme buyruğu almış olan birçok mahallî kripto borsalarından biriydi.

Daha evvel bildirildiği üzere, Japonya’da Ocak 2018’de, Coincheck borsasında 534 milyon dolarlık rekor kıran hack, coinlerin düşük güvenlikli sıcak bir cüzdanda saklandığı gerçeğine bağlanıyordu.

2019 Mayısında üst seviye kripto borsası Binance 40 milyon dolarlık bir hack saldırısına uğramıştı. Bu devir içinde ise en az sekiz kripto borsası ve en son Singapur merkezli Bitrue büyük çaplı hack olaylarının amacı oldu.

The post Japon Kripto Borsası Bitpoint Hack Saldırısına Uğradı appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu