Altcoin piyasasında bugün öne çıkan 5 gelişme

Investing.com – Altcoin pazarında bugün gündeme yansıyan 5 gelişmeyi özetledik.

Chainlink (LINK), yeni bir dönüm noktasına ulaştı

Merkezsiz Blockchain oracle ağı kesiminin önderi pozisyonundaki Chainlink, Twitter üzerinden 2022 yılından bu yana Chainlink oracle tahlilini kullanan 12 Blockchain ağındaki süreçlerin aktif süreç pahasına (TVE) nazaran 7 trilyon dolara ulaştı

Son datalara nazaran, Chainlink ekosisteminde DeFi, NFT’ler, oyun ve sigorta kesimleri de dahil olmak üzere Chainlink Oracle hizmetlerini kullanan 1.600’den fazla proje var.

Litecoin piyasasında büyük yatırımcıları süreçleri dikkat çeken boyutlara ulaştı

Litecoin (LTC), kripto piyasalarının birinci yıllarında Bitcoin’den hard fork ile ayrılarak yeni bir kripto para olarak piyasaya sürülen en eski altcoin’lerden biri.

Bu yıl ise Litecoin, Bitcoin sistemine emsal formda ödül yarılanması aktifliği görecek. Bu durum büyük yatırımcıların ilgisini çekerken LTC arzını kısacak bu olay öncesi taleplerini artırmaya devam ediyorlar.

Son bilgiler LTC balina süreçlerinde 1 milyon dolar ve üstü bedele sahip süreçlerin yine hareketlendiğini gösterdi. Büyük yatırımcıların ilgisi LTC’nin son bir ayda %40 yükselişini desteklerken şu anki 90 dolar direnci öncesinde pahasını müdafaasını sağlıyor.

DYdX merkezsiz borsasındaki talep artışı mahallî varlığı desteklemeye devam ediyor

Merkezsiz kripto para borsası dYdX’in son 24 saatlik süreç hacmi yaklaşık 1,4 milyar doları aştı ve platformu kullanan yatırımcı sayısı 25 binin üzerine çıktı. Bu büyümenin yanında kripto borsası, a16z, Paradigm, Polychain ve DeFiance Capital üzere bölüm önderi şirketler tarafından da desteklenmeye devam ediyor.

Bu gelişmenin yanında dYdX vakfı tarafından DYDX varlıklarının kilit müddetinin 1 Aralık 2023’e uzatılması varlığı paha artışı için olumlu yorumlandı. Bu gelişmeler ışığında DXDY fiyatı, bu ay %120’ye varan yükselişle bugün 2,25 dolar düzeyine yükseldi.

Aave topluluğu, V3’ün Ethereum’da konuşlandırılmasını oyladı

Aave, kripto kredi protokolünün üçüncü versiyonunu Ethereum’da ağında başlatmayı planlıyor. Yapılan oylamada yeni sürüm lehine oy kullanılırken süreç de başlamış oldu. Protokolün yeni versiyonuyla DeFi topluluğu risk idaresi ve sermaye verimliliği üzere çeşitli yararlara sahip olacak. Çünkü Ethereum kripto kredi süreçlerinde sermaye için en büyük pazar pozisyonunda bulunuyor.

Aave’nin V3 sürümü, aslında birinci olarak Mart 2022’de farklı platformlarda hayata geçirildi. Artık ise yapılan oylamanın akabinde Ethereum ağında da V2’den V3 sürümüne geçişin ağ aktifliğini daha da artıracağı düşünülüyor.

Audius platformdaki son gelişmeler AUDIO’nun yükselişini destekliyor

İlk olarak PoA ağı olarak kurulan Audius, şu an Solana ağında faaliyet gösteren merkezsiz müzik akışı protokolü olarak eşsiz bir hizmet sunuyor. Audius, müzik ve sanatkarları barındıran ve onların yapıtlarını ödüllendiren bir merkez olarak başarılı halde ilerliyor.

Bunun yanında son gelişmelerde AUDIO tokeni, aktör ve müzisyen Jeronimo Cantillo’nun platforma iştiraki, Snapchat özelliğinde paylaşım da dahil olmak üzere geliştirilen gelişmiş kullanıcı tecrübesi ve platformda barındırılan en güzel sanatkarlarla topluluk etkileşiminin artmasıyla değerlenmeye devam ediyor.

Apple, Spotify ve Google üzere devlerin hakim olduğu bir bölümde Audius, kullanıcıların platformla etkileşimiyle kendi datalarını denetim etme ve karar verme sürecine katılabilme özellikleriyle dalın Web3.0 alanında gelişmesine katkı sağlıyor.

AUDIO fiyatı bu ay %150’nin üzerinde yükselirken artışın büyük kısmı bu hafta geldi ve kripto varlık, bugün 0,32 dolara kadar yükseldi.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu